PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Fundació Josep Carreras estrena un nou videopòdcast

L’objectiu és donar veu i eines al pacient de càncer hematològic

Per El Periòdic

L’edifici de la Fundació a Barcelona.
L’edifici de la Fundació a Barcelona. | Fundació Josep Carreras.

La Fundació Josep Carreras estrena el primer capítol d’una sèrie de videopòdcast titulada Imparables per un tub, que s’emetrà una vegada al mes amb l’objectiu de donar veu i eines al pacient de càncer hematològic i a la seva família i entorn. 

Aquesta plataforma oferirà informació rigorosa i útil sobre les diferents casuístiques que viu un pacient hematològic en el decurs de la seva malaltia i l’impacte social que té un diagnòstic tant en el pacient mateix com en el seu entorn més immediat. 

Es tracta d’un pòdcast dirigit a tots els públics, però creat especialment per a pacients de càncer de la sang (leucèmies, limfomes, mieloma múltiple...) i els seus familiars i amics. Així també, també es dirigeix a tots els professionals que interactuen amb aquests pacients i famílies: personal hospitalari d’unitats d’hematologia, treballadors socials, psicooncòlegs, associacions de pacients i societat en general. 

Per al llançament d’aquest projecte, la Fundació Josep Carreras ha produït un capítol especial amb el seu president, Josep Carreras. L’entrevista, conduïda per Alexandra Carpentier, responsable del Programa d’experiència del pacient de la Fundació, dibuixa un viatge per diferents moments de la trajectòria vital del tenor i de la història de la Fundació. 

El capítol compta també amb la participació de diverses persones que donen el seu testimoni com a beneficiaris dels projectes que ha desenvolupat la Fundació des de la seva creació. 

Una de les participants és Antonia Barrera, expacient de leucèmia, que explica el seu trasplantament de medul·la òssia el 1991 i com es va poder beneficiar de les cambres d’aïllament de l’Hospital Clínic de Barcelona, una de les primeres inversions de la Fundació en benefici del pacient. 

«Aquest tipus de missatges no fan més que donar-me encara més estímul i més entusiasme per al qual ve en el futur, per intentar ser imparables i, alhora, perquè la leucèmia sigui una malatia curable en tots els casos i per a tothom», va comentar Carreras. 

El recorregut no només se centra en el traçat del mapa espanyol, sinó que també posa el focus a Alemanya, on la Fundació té una seu a Munic des de la qual ha invertit més de 1.500 projectes d’infraestructura i recerca en totes les regions d’aquest país. 

«Tenir la possibilitat de superar una malaltia d’aquestes característiques i tornar a la vida normal i no fer res seria imperdonable. El mínim que podem fer els qui tenim la sort d’haver guanyat la batalla és continuar sent guerrers», va detallar Carreras. 

El primer capítol es va gravar a la Fundació Suñol de Barcelona, un espai dedicat a la promoció de l’art contemporani des del 2002, on treballa conjuntament amb la Fundació Glòria Soler, una fundació dedicada a millorar l’àmbit de la salut i sòcia de la Fundació Josep Carreras. 
Després d’aquest primer capítol, la Fundació ja té preparats els següents, que s’emetran els mesos vinents: «Quan diuen leucèmia», «Com continuar sent jo?», o «La vida continua». 

Tots els capítols es podran veure i seguir tant al canal de Youtube de la Fundació Josep Carreras (www.youtube.com/user/fundacionjcarreras), al web: www.fcarreras.org/ca/imparablesporuntubo, així com a les plataformes d’Spotify, Apple Podcast, iVoox i Google Podcast.

PUBLICITAT
PUBLICITAT