La selecció arrenca l’Emerging Nations amb victòria contra Malta

Àlex Weikert s’estrena com a seleccionador tricolor amb un resultat a favor de 27 a 29

Per Pol Forcada Quevedo

Unai Ruiz celebrant la victòria, ahir.
Unai Ruiz celebrant la victòria, ahir. | FAH

La selecció andorrana d’handbol va debutar ahir al Campionat de les Nacions Emergents, que es disputa a Varna (Bulgària), amb una victòria sobre Malta per 27 a 29.

Els tricolor, amb Àlex Weikert debutant a la banqueta, van iniciar el duel amb dificultats per superar la defensa dels rivals, fet que va permetre als maltesos avançar-se 7-4 en els primers nou minuts. Unai Ruiz, nomenat jugador del partit, va agafar les rendes dels andorrans per empatar a vuit el matx. Els primers 30 minuts van finalitzar amb empat a 12.

Ja en la represa, el duel va continuar donant mostres d’igualtat. Malta va aprofitar errades dels tricolor per posar-se al davant al marcador, però quan faltaven cinc minuts, els de Weikert anaven per davant i gràcies a una defensa molt intensa van aconseguir endur-se el matx.

«Ha estat molt dur físicament, però també una experiència inoblidable. Marxem amb bon sabor de boca amb aquesta primera victòria i amb moltes ganes del proper», va comentar Ruiz després del duel.

El pròxim partit per als andorrans és avui a les 11.15 hores contra l’Índia, i en cas de guanyar-lo jugaran les semifinals del torneig, un fet històric per al país.