PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Cardelús espera ser el nou campió d’Europa de Moto2

La competició dona el tret de sortida el primer cap de setmana de maig a Estoril

Per El Periòdic

Xavi Cardelús pilotant una Moto2.
Xavi Cardelús pilotant una Moto2. | Xavi Cardelús

El Moto2 European Championship comença el primer cap de setmana de maig al circuit d’Estoril, i quan acabi el 5 de novembre al circuit Ricardo Tormo, Xavi Cardelús espera ser el nou Campió d’Europa de la categoria. «És factible i crec que compto amb tots els elements que calen per poder-ho aconseguir», va assenyalar el pilot. «Per una banda, continuo a l’equip Promoracing i això és tota una garantia. Per l’altra, perquè estic ja en un punt de maduresa com a pilot i tinc un coneixement i experiència en la competició que em situa, no només al grup de favorits, sinó en els primers llocs d’aquest», va afegir l’andorrà.

La categoria de Moto2, una de les més competides i exigents del JuniorGP, compta aquesta temporada amb la incorporació de dos pilots amb força experiència al Campionat del Món com Antonelli i Tatay, que arriben del Mundial de Moto3, i altres dos que l’any passat van mostrar un bon nivell com Agius i Sanchis. Tot i això, Cardelús té clares les seves opcions.

Cal recordar que l’andorrà va acabar cinquè de l’Europeu de Moto2 la passada temporada després de pujar quatre cops al podi, aconseguir tres quarts llocs i una cinquena posició a totes les curses que va finalitzar, i l’horitzó per al pilot continua sent el Campionat del Món: «El pas només el farem quan estiguem absolutament a punt i segurs de què no anem allà només a participar, sinó a aconseguir bons resultats i tenir l’opció de continuar creixent i progressant. No es tracta de ser-hi, sinó de fer-ho bé». El pilot no descarta una participació com a wild-car al mundial, però té clar que ho farà sempre que sigui competitiu. L’objectiu de la temporada és, doncs, el triomf de l’europeu: «Vull estar molt centrat en guanyar aquest títol per anar al mundial per la porta gran i per quedar-m’hi. De fet, aquest any he descartat la meva participació en el Campionat del Món de MotoE per estar absolutament centrat a assolir-ho», va explicar Cardelús.

PUBLICITAT
PUBLICITAT