Albós i Vilana compleixen amb la 18a i 21a plaça a la cursa individual

• Satisfacció a l'expedició andorrana després de la carrera més important dels Campionats del Món de Claut
CLAUT-PORDENONE

Un moment de la cursa individual d'ahir, en un dels cims que els corredors havien de superar Foto: EL PERIÒDIC

Era el gran dia i les primeres espases de la FAM van complir amb el guió previst a la cursa més important. Joan Albós va fer una carrera individual gairebé perfecta per assolir la 18a posició, mentre que Joan Vilana va aconseguir una 21a plaça que significava un premi per al seu esforç durant aquests Campionats del Món de Claut (Itàlia) en què ho ha corregut tot i en què, sobretot, ha demostrat un estat de forma fantàstic.

L'aposta de la FAM per deixar descansar Joan Albós durant els dies anteriors a la cursa individual van obtenir ahir premi amb la 18a posició a una carrera en què el vencedor va ser el totpoderós Kilian Jornet, amb un estratosfèric crono de 1h 27min 08s. Només els següents tres corredors van arribar a menys d'un minut del monstre cerdà, i la resta ja a dos minuts i fins els 7min 38s d'Albós. Amb tot, l'andorrà va marcar diferències importants respecte a altres rivals: per exemple, l'espanyol Miguel Caballero, tradicionalment un bou inabastable, ahir va arribar després d'Albós però a minut i mig del corredor de Llorts.

Potser per això, Carlo Ferrari, director esportiu de la FAM, va analitzar de la següent manera l'actuació dels andorrans: «L'aposta que vam fer ha sortit bé; Albós ha fet, si no la cursa més destacada, una de les més completes d'aquests Mundials, mentre que Vilana ha demostrat que està en un molt bon estat de forma, sobretot després de tot el treball que ha fet la resta de dies». La resta de representants andorrans, Ferran Vila i Manel Pelegrina, van finalitzar la cursa individual 40è i 46è, respectivament.

La cursa masculina, dominada per Kilian Jornet, va tenir rèplica en la femenina, en la qual es va imposar altra catalana de renom i joventut, Mireia Miró.

ELS RELLEUS POSEN EL PUNT FINAL / Els Campionats del Món d'esquí de muntanya acaben avui amb la disputa de la cursa per relleus. En júniors competiran fent equip, per part andorrana, Inka Bellés, Marc Riera i Jaume Planella. En sèniors, l'equip andorrà estarà format per Joan Albós, Manel Pelegrina, David Albós i l'incansable Joan Vilana.