PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Concurs per a fer dels patis escolars espais més verds

L’objectiu és fomentar la transformació dels patis en espais educatius naturals

Per El Periòdic

La façana de l’escola andorrana de segona ensenyança de Santa Coloma.
La façana de l’escola andorrana de segona ensenyança de Santa Coloma. | ARXIU ANA

El Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior en col·laboració amb el Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat organitza la primera edició del Concurs de Disseny d’un Pati escolar verd i saludable. 

Aquesta és una de les primeres accions en el marc de l’Estratègia Andorrana d’Educació Ambiental que va aprovar el Govern l’any passat que té com a finalitat que la ciutadania prengui consciència del potencial que té per a generar canvis, enfortint els àmbits i instruments de treball entorn de l’educació ambiental per a la sostenibilitat. 

Per a materialitzar l’acció, els dos ministeris impulsen un concurs on tots els centres escolars dels tres sistemes educatius del país estan convidats a presentar el seu projecte. L’objectiu és fomentar la transformació dels patis escolars en espais educatius naturals que contribueixin al creixement dels infants i dels joves en un entorn més saludable.

Les propostes s’hauran de presentar com a màxim el divendres 30 de juny mitjançant una memòria escrita i es valoraran segons els següents criteris: la presència d’elements naturals i autòctons, l’ús de materials, mobiliari i elements pedagògics respectuosos amb l’entorn, la creació d’espais que fomenten l’activitat física però també el benestar i la socialització de les persones.

El jurat inclou professionals dels dos ministeris que valoraran les propostes i designaran els tres projectes guanyadors. Els que guanyin podran desenvolupar el seu projecte a partir de l’inici del curs 23-24. 

El Ministeri es farà càrrec dels treballs de millora fins a un màxim de 10.000 euros per a cada projecte. El 4 de setembre del 2023 es donarà a conèixer els guanyadors. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT