PUBLICITAT

Escaldes Engordany

Es reprenen les formacions d’apicultura a Andorra

Tindrà lloc l’11è curs després d’anys parats per la pandèmia

Per El Periòdic

Una explotació apícola.
Una explotació apícola. | El Periòdic

L’associació de Pagesos i Ramaders d’Andorra reprenen les formacions relacionades amb l’Apicultura, que es van anul·lar per la pandèmia de la Covid-19. Així doncs, durant els mesos de maig i juny tindrà lloc l’11è Curs d’apicultura, que s’ha organitzat per l’entitat amb la col·laboració d’Andorra i Recerca i Innovació (ARI). El curs s’iniciarà el 13 de maig.

Així doncs, l’objectiu és oferir la informació i les pautes d’actuació per iniciar-se o consolidar i ampliar coneixements sobre les abelles. Per tant, la formació inclou aspectes de la tècnica apícola, que inclouen la biologia i l’organització social de les abelles, a més de la profilaxi i la patologia apícola, els sistemes i els estris i equips més adequats. També s’ensenyaran les tècniques adequades per a l’obtenció de mel, la flora apícola que es pot trobar a Andorra, el maneig de l’abellar, la normativa apícola i la comercialització de la mel.

Cal destacar que tota la teoria relativa al maneig de l’apiari serà complementada amb jornades pràctiques, on es realitzaran visites a les arnes per poder posar en pràctica alguns dels coneixements divulgats a les classes.

La formació doncs vol abordar l’explotació apícola d’una forma responsable, vetllant per les colònies i promovent l’obtenció de productes apícoles de gran qualitat, sabent que és l’única via per mantenir la producció d’arnes del país i de cuidar la salut dels insectes fonamentals per a la biodiversitat vegetal. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT