PUBLICITAT

Escaldes- Engordany

Les entitats continuen augmentant el 2022 al Principat

Des del 2019 la xifra d’entitats no para de crèixer any rere any

Per El Periòdic

Associacions inscrites per tipus
Associacions inscrites per tipus | Departament d\'Estadística

L’any 2022 es va tancar amb 749 associacions inscrites al registre d’entitats del Govern, segons va publicar ahir Estadística, i suposa un 1,2% més que l’any anterior. Des de 2012 que la xifra del nombre d’associacions inscrites augmenta any. De fet, aquell any va haver-hi 603 any rere any. 

Per altra banda, les entitats registrades durant l’any passat es van dividir en sis categories: la secció general representa el 64,8%, els clubs esportius el 25,9% les federacions esportives el 5,2% i les associacions d’acció esportiva, les associacions d’agrupació esportiu i les associacions estrangeres, la resta.

Així doncs, l’any 2022 es va tancar amb 585 associacions d’àmbit general, 194 de clubs esportius, 39 federacions esportives, 18 associacions d’acció esportiva, vuit associacions d’agrupació esportiva i cinc associacions estrangers, segons informa el Registre d’Associacions.

Cal destacar que la parròquia on hi ha més associacions és Andorra la Vella, on a finals de l’any passat hi havia el 47% de les associacions de tot el país, amb un total de 352. Aquesta xifra va augmentar respecte a l’any anterior un 0,9%, el que són tres associacions més. La segona parròquia on hi ha més és a Escaldes-Engordany, amb 136 associacions, el que representa el 18,8% del total. 

Durant l’any passat es van registrar dues associacions més, el que és un 1,5% més. En tercer lloc, es troba Encamp, on hi havia 84 associacions registrades, el que és un 11,2% del total. Va suposar un increment anual del 2,4, tenint dues associacions més que l’any 2021.

D’altra banda, durant l’any passat es van donar d’alta nou associacions, xifra que va suposar 21 altes menys que les registrades durant l’any 2021. Això suposa una disminució del 70%. Aquest fet és la conseqüència de la disminució en el nombre d’altes de les associacions de secció general.

Andorra la Vella va ser la parròquia en que es van registrar més altes d’associacions, el que és un 33,3% del total d’altes del principat. La parròquia va registrar una disminució del 75%, amb relació a les dotze altes registrades durant l’any anterior. Encamp i Escaldes-Engordany van ser les altres parròquies que van tenir dues associacions noves cadascuna, representant el 22,2% de les altes del país. Cal destacar, per una altra banda, que durant l’any passat no es va donar de baixa cap associació.

Estabilitat en les fundacions/ El nombre de fundacions ha anat augmentant progressivament fins a les 35 registrades l’any 2021, i s’ha mantingut el 2022. Les fundacions privades, que representen el 77,1% del total sent 27, i les públiques suposen un 22,9% amb vuit.

La ubicació de les fundacions es troba principalment a Andorra la Vella, on a finals del 2022 hi havia 18, el que suposa el 51,4%. Seguidament, està Escaldes-Engordany, amb sis fundacions, el que és un 17,1% del total. H

PUBLICITAT
PUBLICITAT