PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El somni dels novells

L’FC Andorra encadena la millor ratxa d’ençà que va començar la lliga, i la il·lusió d’arribar al play-off augmenta

Per Pol Forcada Quevedo

El màxim anotador dels tricolor, Sinan Bakis, celebra el seu gol a El Toralín, el 12è a la Lliga Smartbank.
El màxim anotador dels tricolor, Sinan Bakis, celebra el seu gol a El Toralín, el 12è a la Lliga Smartbank. | @FCANDORRA

És l’equip novell i un dels que compta amb menys pressupost de tota la Lliga Smartbank, però l’FC Andorra és actualment el conjunt amb millor estat de forma de la competició. Amb la victòria que van assolir el passat cap de setmana, la permanència virtual ja està assegurada. La matemàtica també s’hauria pogut donar si el Màlaga CF hagués perdut el seu respectiu matx, però els andalusos enllacen tres victòries per intentar sortir del descens. Així, els del Principat s’hauran d’esperar a la pròxima jornada per poder confirmar del tot que la temporada vinent tornaran a disputar la segona divisió del futbol professional espanyol, a esperes si d’aquí a final del mes vinent, amb l’últim duel contra el Vila Reial B, arriben al cobdiciat play-off d’ascens.

Posant en detall la feta, l’equip de Sarabia és ara per ara el vuitè classificat de la competició domèstica, i arrossega la millor ratxa d’ençà que la lliga va donar el tret inicial, amb vuit partits sense conèixer la derrota. Tot va començar amb l’empat a zero a l’Estadi Nacional contra la UD Las Palmas. Fins al moment, els tricolor sumaven sis derrotes en set partits, i el punt contra qui en el seu moment era el líder va suposar el punt d’inflexió. Després d’aquest va arribar la victòria per 0-3 contra l’FC Cartagena, certificant el bon nivell dels andorrans i l’ambició d’allunyar-se de les posicions baixes de la taula. Van continuar dos empats, el 2-2 a casa contra la UE Eivissa i el 0-0 a Ipurúa contra l’SD Eibar, actual primer classificat. El següent resultat va ser la victòria per la mínima al Principat contra el Màlaga. Després va arribar un nou empat a zero, en la visita al País Basc contra l’Alavés. Des de llavors, victòria al Nacional contra l’SD Huesca per 1-0, i la darrera culminació del bon estat de forma amb el triomf dissabte per 1-4 contra l’SD Ponferradina. 

Els tricolor porten vuit partits sense perdre, amb quatre empats i quatre victòries, sense encaixar en sis d’ells

Si s’han fixat en els resultats, destaca molt positivament un aspecte: la porteria a zero. I és que els de Sarabia només han encaixat tres gols en aquests vuit partits, dos contra l’Eivissa i un a la darrera jornada. Sent aquesta una altra mostra més del nivell de l’FC Andorra i de l’ambició d’arribar a la zona de play-off. 

Els tricolor tenen 51 punts, i es troben a set del sisè classificat, l’Albacete. Queden cinc jornades de lliga, per tant, hi ha encara 15 punts en joc, i l’objectiu és somiar en gran. El calendari dels del Principat, si mantenen el mateix nivell, permet pensar que serà un d’aquells somnis que es pot arribar a complir, però a aquestes alçades de la competició tothom necessita sumar sigui per salvar-se o per també mirar alt, i tampoc depèn d’ells. Tot i això, els duels que resten als tricolor són tres partits a casa i dues visites. El primer arriba aquest diumenge a les 14.00 hores, amb un CD Mirandés onzè amb 48 punts, sent sobre el paper el duel més complicat. Els andorrans visitaran després el CD Lugo, únic equip ja descendit. El CD Tenerife visitarà el país en la següent jornada, la pròxima setmana serà el darrer viatge dels de Sarabia, per jugar contra el CD Leganés, i tancaran la Lliga Smartbank contra el Vila Reial B.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT