El líder s'assegura una plaça en competició europea aquest estiu

L'Atlètic d'Escaldes supera la UE i com a mínim serà tercer, posició que permet jugar la Conference League

El davanter de l'Atlètic Guillaume López encara el meta de la UE Santa Coloma Jacobo, ahir al Centre d'Entrenament de la FAF. | FAF

L'Atlètic d'Escaldes va aconseguir sumar tres punts ahir que li permeten assegurar-se una plaça en competició europea aquest pròxim estiu. Com a mínim serà tercer després d'un triomf que, amb tot, li permet seguir liderant la taula mantenint cinc punts de distància sobre l'Inter i vuit sobre l'FC Santa Coloma.

UE SANTA COLOMA 1 - ATLÈTIC CLUB ESCALDES 3

Triomf que suposa un pas de gegant en la lluita pel títol per l’Atlètic Club Escaldes. Victòria dels de Fede Bessone per 1-3.

Després d'una primera part sense gols, Guillaume al minut 47 i Sagüés, al 73, feien pujar el 0-2 que semblava que deixava el partit vist per sentència. Gabi retallava diferències en temps afegit que ressuscitava les esperances dels colomencs, però Bolívar acabava sentenciant per als escaldencs abans del xiulet final. Amb la victòria, l’Atlètic es garanteix participació europea i manté els cinc punts de diferència respecte el segon classificat. En canvi, la UE Santa Coloma es complica molt la vida per aconseguir classificar-se per Europa.

UE ENGORDANY 0 - FC SANTA COLOMA 7

Golejada del FC Santa Coloma davant la UE Engordany, que es manté tecer a cinc punts del lideratge.

Els de Dimitri Txerishev, es consoliden com a tercers classificats, amb les opcions intactes de continuar lluitant per Europa. Dels set gols dels colomencs, quatre van portar la signatura de Christian Novoa. També van marcar Kilian Grant, Carles Coto i Miguel López. A banda de Novoa, però, un altre nom propi al partit va ser el de Jordi Aláez. L’internacional va tornar a jugar després de molts mesos fora del terreny de joc per una greu lesió.

FC ORDINO 3 - INTER CLUB ESCALDES 5

Festival de gols també entre FC Ordino i Inter Club Escaldes. Fins a vuit se’n van veure: tres per l’Ordino i cinc per l’Inter. Els d’Otger Canals es van avançar 0-2 al 20’ amb dianes de Caballé i Chete. Abans del descans, però, l’Ordino empatava el partit: marcaven Caballero i Izan Maldonado. Al segon temps, els escaldencs tornaven a marxar de dos gols, amb dianes de Sasha Andreu i Raul Feher. Joao Pedro tornava a retallar, però aquesta vegada, Gallego evitava un nou empat, deixant el 3-5 definitiu. L’Inte es manté segon, a cinc punts del líder i tres per sobre la tercera plaça. L’Ordino es queda en zona vermella, a falta de quatre jornades.

UE SANT JULIÀ 1 - PENYA ENCARNADA 2

Duel directe entre últim i sisè en la lluita per la permanència, amb tres punts en joc vitals per a les aspiracions d'ambdós equips sabent que l'Ordino havia perdut el seu partit.

En una primera part sense gaires ocasions, el Penya va posar una marxa més en els últims minuts i va obtenir el premi abans del descans mitjançant el seu golejador, Rodrigo Piloto. Els lauredians van reaccionar en la segona part en busca de l'empat. Huerta va fer lluir Basterrechea als tres minuts de la represa amb una centrada xut. Poc després Noah va caçar una pilota al punt de penal i de primeres va xutar massa alt en bona posició. Qui sí va encertar va ser Celyan, que amb un xut de llarga distància al minut 72 que va tocar en un defensa va sorprendre Àlex Ruiz, fent pujar l'1-1. Amb aquest gol, els lauredians relegaven l'Ordino a la cua de la taula. Cinc minuts després, el propi Ceylan va cometre una falta per la qual veia la segona groga. Fabinho va posar la pilota en joc i la jugada va acabar en gol de Pastor que tornava a trencar la igualada i que situa el Penya cinquè, a set punts de la zona vermella.

Pas de la Casa i Atlètic Amèrica segellen l'ascens de categoria

Queden quatre jornades perquè acabi el play-off d'ascens a la Lliga Unida i ja hi ha dos equips que han segellat l'ascens directe aquest cap de setmana. Un és el líder, el Pas de la Casa, i l'altre el segon, l'Atlètic Amèrica. L'Esperança és el propietari del tercer lloc, que també permet pujar de manera directa, i el Carroi és quart i promocionaria.

FC PAS DE LA CASA 2 - CF ESPERANÇA 0

El líder de la Lliga Unida va convertir-se en el primer equip que consumava l'ascens a la Lliga Multisegur en imposar-se en un partit complicat al tercer classifiat, el CF Esperança.

Sebas Bertran va ser clau amb un doblet per sumar els tres punts, en inaugurar el marcador al minut 16 i signar la sentència ja en el descompte, al 93. Amb l'ascens ja assolit, el Pas de la Casa es fixa ara com a segon objectiu proclamar-se campió de la Lliga Unida. A falta de quatre jornades per acabar el play-off suma un punt més que l'Atlètic Amèrica i té un partit menys.

IMMOBILIÀRIA CISA FS LA MASSANA 0 - ATLÈTIC AMÈRICA 3

L'Atlètic Amèrica també ha segellat l'ascens a la Lliga Multisegur a la jornada tres del play-off per l'ascens. El club, fundat l'any 2010 i que competeix al futbol andorrà des del 2015, jugarà per primera vegada en la seva història a la màxima categoria la pròxima temporada.

L'Atlètic no va trigar a posar coll avall el primer partit en què afrontava el seu primer 'match ball' per pujar. Al minut set, Carlos González va inaugurar el marcador en una primera part de domini blac-i-vermell i sense gaires ocasions de gol.

El domini del segon classificat va continuar en la segona part i al minut 60, Agoro va ampliar diferències i al minut 77, Lancelott Devenish va establir el 0-3 definitiu.