Perdonar surt car

Les errades en els tirs, sobretot des de la línia, condemnen un MoraBanc que es manté líder a falta de quatre jornades

Per Pol Forcada Quevedo

Un instant del partit entre el MoraBanc i l’Almansa, dissabte.
Un instant del partit entre el MoraBanc i l’Almansa, dissabte. | Dani Catalán - BCA

No va ser el dia, i el MoraBanc Andorra va sumar la quarta derrota de la competició (78-82) contra l’Almansa. De les quatre, però, va ser la primera a casa. Els tricolor es mantenen líders de la Leb Or, amb una victòria de diferència però amb el bàsquet average a favor del seu perseguidor immediat, el Palència.

Lezkano ha mencionat sovint que al conjunt del Principat li quedaven partits per perdre, i el del passat dissabte va ser un d’ells. El que més sorprèn, però, és que ho fos després d’aconseguir un avantatge de fins a 17 punts al segon quart o d’11 a l’inici de l’últim. «Vam fallar safates, triples i molts tirs lliures», va assenyalar Lezkano en la roda de premsa posterior al duel, «i quan perdones tant, al final ho pagues», va afegir. Tal com va mencionar l’entrenador, el MoraBanc va mostrar un bon nivell defensiu a la primera meitat amb alguns errors sobretot en atac, errors que van continuar en la segona part i permetent arribar als darrers minuts amb un marcador igualat que els visitants van saber aprofitar.

Lezkano va lamentar les errades en els tirs, sobretot des de la línia, ja que van fallar 11 dels 27 que van tenir. «Nosaltres no en fallem tants, i quan perdones en un matx que es resol per un petit marge de punts, els tirs lliures són el partit», va assenyalar. Tot i això, també va treure ferro a l’afer comentant que «quan vas tants cops a la línia, significa que hi ha coses [en atac] que has fet bé, la cosa és després encertar». «Vam fallar molt sota de l’anella i tirs oberts, no va ser la nostra millor versió, i en defensa, al final, vam estar pitjor», va incidir el basc.

Com ja s’ha mencionat anteriorment, cal destacar que aquesta ha estat la primera derrota del MoraBanc Andorra a la Bombonera del que portem de Leb Or. «Aquesta lliga és així», va esmentar Lezkano, «i hi ha ‘sorpreses’ que ja no ho són tant. Perdre entra dins la normalitat, i ara toca aixecar-nos i preparar el següent partit el millor possible».

Així doncs, els tricolor visitaran dissabte a les 18.30 hores l’Alimerka Oviedo, quinzè classificat. Un conjunt que «s’ho juga tot, necessita la victòria i a la seva pista, una molt complicada». Per la seva part, el Zunder Palència va fer els deures divendres guanyant 103 a 63 al Juaristi, i aquest divendres visita a les 21.00 hores el Barris Nord de Lleida. Restant quatre jornades, doncs, l’equip de Lezkano es manté líder amb una victòria de marge, però no es pot adormir si vol assolir l’objectiu de l’ascens directe.