PUBLICITAT

Més de 200 padrines i padrins celebren Sant Jordi

Tots ells s'han reunit a la Sala Consòrcia del Centre de Congressos d'Andorra la Vella

Un moment de la festa de Sant Jordi per a la gent gran d'Andorra la Vella.
Un moment de la festa de Sant Jordi per a la gent gran d'Andorra la Vella. | M.P.

La Sala Consòrcia del Centre de Congressos d'Andorra la Vella ha aplegat aquest dissabte a més de 200 padrines i padrins que s'han reunit per a celebrar Sant Jordi, una iniciativa impulsada des de fa anys pel Comú de la capital. L'equip comunal, encapçalat pel cònsol major, David Astrié, ha repartit entre els assistents roses i llibres, els quals han pogut gaudir més tard d'un berenar i un ball amb la música d'una orquestra. Aquesta ha pres part de la festa gràcies a la Penya Blaugrana d'Andorra, qui ha volgut sufragar el cost del grup musical a banda de fer un donatiu de 300 euros a la corporació per tal que el dediqui a accions adreçades a la gent gran.

"Sant Jordi és sempre una festa que ens agrada molt celebrar amb la gent gran", ha explicat Astrié, qui també ha posat en relleu el fet d'haver aconseguit un format que "encaixa amb el col·lectiu i en el qual les padrines i els padrins passen passar una tarda distesa i exclusiva per a ells". Tanmateix, el cònsol major ha destacat que el llibre que se'ls hi ha regalat als assistents, "Andorra la Vella, el batec d'un poble vist per Valentí Claverol", ha estat molt encertat "perquè incorpora fotografies antigues en què la gent gran recorda la seva joventut".

Durant el parlament, Astrié també ha volgut fer el punt de les accions que des de la corporació s'estan tirant endavant per a aquest col·lectiu, com per exemple els horts socials, un projecte que celebrarà el sorteig d'enguany el pròxim quatre de maig. Així mateix, també es troba el Consell de la Gent Gran, "una iniciativa que s'ha posat en marxa aquest any i que té com a objectiu canalitzar les propostes de millora del col·lectiu cap a la parròquia a través de diferents representants".

Finalment, Astrié ha comentat que des del comú es treballa també per a augmentar les sessions de ball a la sala Consòrcia, "una activitat molt reclamada per tots ells".

PUBLICITAT
PUBLICITAT