PUBLICITAT

Nil Romero i Cesc Joval, guanyadors del setzè Dictat nacional

La final del concurs s'ha celebrat aquest matí a Andorra la Vella

Els guanyadors del setzè Dictat nacional, celebrat avui.
Els guanyadors del setzè Dictat nacional, celebrat avui. | SFG

Aquest dissabte 22 d'abril, la ministra de Cultura i Esports en funcions, Silvia Riva; el cònsol menor d'Andorra la Vella, Miquel Canturri; i el periodista i presentador de Ràdio i Televisió d'Andorra, Oliver Jaén, han lliurat els premis del setzè Dictat nacional. L'acte i la final del concurs s'han celebrat al Centre de Congressos de la capital.

Nil Romero Segura, del col·legi Mare Janer; ha estat el guanyador del primer premi de la categoria A, corresponent a l'alumnat de tercer de segona ensenyança. Per la seva part, Luca S. Cereghini Trifu, de l'Escola Andorrana d'Ordino, i Martí Sansa Avilés, del Liceu Comte de Foix, han estat els guanyadors del segon i tercer premi, respectivament.

Pel que fa a la categoria B, amb els de quart de segona ensenyança, el guanyador ha sigut Cesc Joval Gallart, del col·legi Mare Janer. La segona i tercera posició han correspost a Queralt Garcia Carnaval, del Liceu Comte de Foix, i a Álvaro Vaíllo Barrio, del Col·legi Sant Ermengol.

Els guanyadors del primer premi han estat obsequiats amb un xec de 600 euros, mentre que els segons han rebut un de 350 i els tercers, un altre valorat en 150. Tots els premiats han obtingut també un certificat acreditatiu del seu lloc en la classificació del Dictat.

La jornada ha començat a les 10 del matí, on els alumnes de tercer de segona ensenyança han estat els primers a disputar la prova. Els hi han seguit els alumnes de quart, al tomb de les 11 del matí. En acabar, tots els participants han rebut com a obsequi la novel·la "Les ànimes sordes", d'Albert Villaró, a través de la qual s'han extret els fragments del dictat. Villaró ha assistit també a la final per a signar els diversos exemplars i dedicar unes paraules sobre la importància de la lectura. 

Cal que recordar que a la darrera fase del setzè Dictat nacional hi han participat els tres millors alumnes de cada classe de tercer i quart de segona ensenyança dels tres sistemes educatius, els quals es van classificar a la primera fase del concurs, celebrada el passat mes de febrer.

PUBLICITAT
PUBLICITAT