PUBLICITAT

Escaldes Engordany

Taller sobre el procés de producció de Champagne

Es va organitzar des Speakers ‘Corner i es va presentar ahir

Per El Periòdic

L’expert en vins Jean Louis Le Guil.
L’expert en vins Jean Louis Le Guil. | ANA

L’expert en vins Jean Louis Le Guill va organitzar un taller per al cicle de debats Speakers ‘Corner, que va tenir lloc ahir a l’hotel Roc Blanc d’Escaldes-Engordany. Jean Louis és un professional certificat del vi, i l’any 2008 va iniciar una nova etapa de distribució i consultoria de vins «Classic Vins 1929», amb l’objectiu d’estar més a prop dels seus clients al Principat, Espanya i França, a més de compartir la passió que sent pels vins.

Així doncs, amb el taller Jean Louis va parlar de les vinyes de La Champagne, a França. Allà se centra el cultiu i l’expert va explicar com ha evolucionat el seu procés de producció al llarg dels anys «els anglesos són qui van descobrir, entre cometes, l’elaboració d’un vi escumós, i en 150 anys el procés s’ha afinat fins a arribar al producte que consumim avui en dia», va indicar, a més d’explicar que «per a elaborar xampany és necessari per fer vi blanc sec, posteriorment, a través del procés d’envelliment en ampolla».

Així doncs, els assistents al taller van descobrir i experimentar el procés de producció de xampany, que s’elabora en dues fases. Primerament en una bota de vi tradicional, i després dins de l’ampolla de vidre.

PUBLICITAT
PUBLICITAT