PUBLICITAT

Els hotelers reclamen un Ministeri de Turisme únic amb el doble de pressupost

  • Armengol ha estat escollit per aclamació nou president de la Unió Hotelera
  • El president recorda que l'entitat represena el 70% dels hotels d'Andorra, és a dir, uns 150
24022011hotels
Moment en què Àlex Armengol és aclamat com a nou president de la UHA i rep la felicitació de Xavier Palou. Foto: ANA / A. R.
Àlex Armengol ha estat escollit per aclamació nou president de la Unió Hotelera de les Valls d'Andorra (UHA) en el decurs de l'Assemblea General Extraordinària que s'ha celebrat aquest dijous a la tarda. Aquesta és la primera reunió dels hotelers després de la fusió de les dues associacions en la qual el nou president ha demanat per al futur Govern que surti després de les eleccions generals del 3 d'abril un Ministeri de Turisme únic amb el doble de pressupost que el d'ara.
L'assemblea general extraordinària de la Unió Hotelera d'Andorra (UHA) que s'ha celebrat aquest dijous a la tarda ha estat la culminació del treball iniciat fa dos anys per unir les dues associacions d'hotelers que hi havia la país.

El nou president de la UHA reunificada és Àlex Armengol que ha estat escollit per aclamació. Armengol ha explicat que "som el resultat de les sinergies de les dues juntes, i amb la unió farem molta més força" tant a l'hora de plantejar-se nous reptes com en el moment de fer d'interlocutors del sector amb les institucions. De fet, el nou president ha reclamat del futur Govern un Ministeri de Turisme únic i que aquest "tingui el doble de pressupost" del que ha disposat fins ara.

Després de la fusió, que s'ha materialitzat amb la incorporació dels membres de l'ADHA dins de la UHA, Armengol ha dit que representen el 70% dels hotels d'Andorra, és a dir, "uns 150". Ha afegit, però que la patronal també incorpora "tothom que presenti serveis d'allotjament i restauració" i d'aquests darrers tenen una vuitantena d'afiliats. Un dels objectius serà anar a buscar més socis en aquest camp i aprofitar "les sinèrgies positives de la fusió per superar uns moments difícils. Portem molts anys baixant el preu promig", ha constatat.

Per aconseguir-ho Armengol ha explicat que l'associació canviarà la tipologia de feina: "anem a professionalitzar i a obrir la junta a tots els socis demanant que aportin les seves idees", ha declarat. Ha afegit que també aniran a buscar "aquell soci que es trobava perdut i no creia en aquesta associació" i intentaran reagrupar un sector "molt atomitzat".

Amb Àlex Armengol, formaran part de la nova junta: Valeriano Collado, com a president adjunt representant dels hotels; Angelo Guitard, com a president adjunt representant adjunt dels restaurants; Elisabeth Rossell, secretària; Miquel Canturri, tresorer; Antoni Fillet, com a representant dels hotels independents; i Joan Anton Azurmendi en qualitat de portaveu.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT