PUBLICITAT

Inicia el Work And Holiday amb Irlanda i Alemanya

S’obren les convocatòries 2023 pel programa juvenil d’intercanvi

Per Joan Jiménez

La ministra d’afers exteriors en funcions, Maria Ubach, en roda de premsa.
La ministra d’afers exteriors en funcions, Maria Ubach, en roda de premsa. | Twitter @governandorra

El Ministeri d’Afers Exteriors va comunicar ahir l’obertura de la convocatòria 2023 pels programes Work and Holiday, enfocats en l’intercanvi de joves entre Andorra i altres països que faciliten i promouen l’accés dels joves a la cultura, societat i llengües d’altres nacions, a més d’incloure la possibilitat de treballar, a través d’una experiència de viatge i vida a l’estranger. Aquesta serà la primera edició on les possibilitats d’efectuar aquest programa inclouran la República d’Irlanda i la República Federal d’Alemanya. Aquesta tipologia d’iniciatives ja va ser iniciada l’any 2021 amb Canadà com a destí, assolint resultats molt satisfactoris.
Els requisits per a poder participar en el «Work and Holiday» Irlanda i «Work and Holiday» Alemanya, consisteixen a tenir la nacionalitat andorrana i ser una persona jove d’entre 18 i 30 anys en l’instant que s’efectua la sol·licitud d’inscripció. Amb un total de 25 places, l’ordre d’adjudicació d’aquestes s’efectuarà mitjançant l’ordre d’inscripció. Per a la destinació irlandesa es pot formalitzar a la pàgina web a l’ambaixada d’Irlanda, on es pot accedir ràpidament des de la pàgina web del ministeri mitjançant un enllaç a la publicació de la convocatòria. Per a poder gaudir d’aquesta experiència a Alemanya, serà necessari adreçar-se al Consolat alemany de Barcelona, sol·licitant una cita prèvia per a demanar el visat «Work and Holiday».


Tal com ja es produïa amb el «Work and Holiday» Canadà, si el sol·licitant compleix tots els requisits i finalment se li atorga una de les places, els participants comptaran amb un termini d’un any per a mobilitzar-se cap al país de destinació i activar el seu visat «Work and Holiday», que consta d’una vigència d’un any a partir de la seva activació per a poder gaudir del país de destí i viatjar, residir i treballar en aquest. El Ministeri d’Afers Exteriors es mostra disponible per a l’assessorament de qualsevol interessat en aquests programes mitjançant correu electrònic, a més de convidar a consultar la seva pàgina web. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT