PUBLICITAT

Encamp

‘FESTA’, el show per a celebrar el 10è aniversari del Cirque du Soleil

Des d’Andorra Turisme esperen rebre uns 75.000 espectadors en les 22 representacions del mes de juliol

Per Sònia Lecha

El director general d’Andorra Turisme, Betim Budzaku i el ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres en la presentació de l’espectacle ‘FESTA’ del Cirque du Soleil.
El director general d’Andorra Turisme, Betim Budzaku i el ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres en la presentació de l’espectacle ‘FESTA’ del Cirque du Soleil. | AndorraWorld

El Cirque du Soleil celebra el seu desè aniversari amb un espectacle nou anomenat FESTA. En la roda de premsa celebrada ahir al matí a la Ràdio Andorra, el ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres i el director general d’Andorra Turisme, Betim Budzaku, van presentar el nou show que farà la companyia Cirque du Soleil durant el mes de juliol a Andorra. Respecte a la localització, es repeteix la mateixa de l’any passat, a l’aparcament de Prada Casadet. 

D’una banda, Torres va comentar que «volem intentar fer un aniversari com Déu mana que pugui sorprendre a l’espectador». Per altra banda, Budzaku va detallar que aquest «és un projecte atrevit, exclusiu i diferent amb la finalitat que acabi sent un espectacle tradicional». 

El director general d’Andorra Turisme va comentar que des de l’entitat al llarg de les 22 actuacions que es faran durant el mes de juliol esperen rebre entre 70.000 i 75.000 espectadors. 

FESTA és un espectacle que transcorre en un hotel imaginari i té com a protagonista el conserge que, acompanyat de la resta de treballadors i dels estiuejants, celebra una festa pel desè aniversari de l’hotel. FESTA està composada per dotze actuacions, de les quals entre cinc i sis seran les millors que s’han realitzat en edicions anteriors. També hi haurà variacions innovadores d’alguns dels números més emblemàtics del Cirque du Soleil. En un d’ells, a més, s’inclourà la participació d’un assistent, que passarà de ser només espectador a també protagonista. El show succeirà al voltant d’un saló d’hotel que reflecteix les majestuoses muntanyes i el paisatge d’Andorra. 

Budzaku va explicar que «la història creada pel Cirque evoca alguns dels trets distintius del nostre país, com la relació amb el turisme o la importància de les muntanyes i ho fa mitjançant les acrobàcies, el ball i la música que han fet de la companyia un referent mundial». La banda sonora d’aquest espectacle és contemporània i clàssica. En aquesta, també s’inclouen composicions musicals d’algun dels espectacles fets fins ara al Principat. 

Tots els artistes que actuaran al show d’aquesta desena edició provenen de 16 nacionalitats diferents. A finals de maig arribaran al país per a començar els assajos i les proves amb música. I també, per anar-se familiaritzant amb l’escenari. Respecte al vestuari hi haurà fins a 20 looks diferents. Tot i que els colors predominants són el rosa pàl·lid, el daurat, el platejat i el negre. 

La novetat d’aquest any és que tot el públic estarà assegut i repartit entre platea i grada. Aquesta nova distribució és amb la finalitat de permetre una major proximitat amb l’escenari i, d’aquesta manera, oferir una experiència més prèmium a tots els espectadors. Cada funció permetrà acollir fins a 3.700 persones.

L’espectacle FESTA està format per 22 actuacions repartides entre l’1 i el 30 de juliol. Les representacions seran de dimarts a dissabte, amb una darrera actuació complementària el diumenge dia 30, just abans de la festa major d’Andorra la Vella. Pel que fa a l’hora d’inici serà a les 22.00 hores, tot i que a les 21.30 hores hi haurà una animació prèvia per amenitzar l’espera.

Els preus dels seients varien en funció del dia de la setmana i d’on està situat, si als laterals o al centre. Els preus entre setmana són de 21 euros al lateral i 23 euros al centre. En canvi, en cap de setmana són 26 euros al lateral i 29 en els seients centrals. El pròxim 27 d’abril es posaran a la venda únicament el pack d’entrades + l’establiment a l’hotel del país. Del 2 al 7 de maig hi haurà compra exclusiva pels AndorraWorld Fans i pels membres del Cirque du Soleil. Finalment, el 8 de maig s’obrirà la ventada d’entrades al públic.

Un cop acabada la desena edició es farà una valoració per a decidir si renoven o no el contracte. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT