PUBLICITAT

Escaldes Engordany

Patrocini del Comú d’Andorra al Campionat Mundial de Robòtica

Els alumnes de l’escola Sant Ermengol marxaran a EEUU la setmana que ve

Per El Periòdic

Els membres de l’equip Steam del Col·legi Sant Ermengol.
Els membres de l’equip Steam del Col·legi Sant Ermengol. | Comú Andorra la Vella / Tony Lara

L’equip VIIInfitinum, format per alumnes de 1r de batxillerat científic/tecnològic del col·legi Sant Ermengol representarà Andorra els dies 25, 26 i 27 d’abril en les competicions de robòtica internacionals que se celebren a Dallas, Texas, als Estats Units. 
Així doncs, els alumnes de 16 i 17 anys de l’escola, Joan Bastida, Elisa Campios, Abril Fenés, David Francome, Carla i Elisa Giribert i Biel Planelles s’hi desplaçaran gràcies, en bona part, a la subvenció de 4.000 euros concedida pel Comú d’Andorra la Vella. A més, l’equip compta amb a més subvencions inferiors d’altres entitats, tant públiques com privades, com són Andorra Telecom, Andorra Recerca i Innovació i Òptiques Pasterur.

Ahir la consellera de Joventut, Judit Ruiz, va lliurar la subvenció als participants en les instal·lacions per a joves del Rusc, a l’Estadi Comunal, a més de desitjar-los sort en el campionat.

Per arribar a la VEX Robotics World Championship, els alumnes van participar primer a ala First Lego League, i després a l’aula tecnològica Loopa VRC Vez Spin-Up Competition, on han rebut diversos reconeixements en els darrers mesos per demostrar la qualitat en el seu treball.

 Així, l’equip de l’escola Sant Ermengol, ha estat el millor qualificat per a representar Andorra a escala internacional.
La competició mundial es jugarà la setmana vinent als Estats Units en una pista de 4x4 metres, on els robots jugaran una partida de bàsquet amb la missió d’encistellar uns discs. 

Per tant, la competició és entre dos equips, valorant així el treball en equip i la comunicació. El paper d’aquesta per aconseguir un bon resultat és la clau de l’èxit. En el joc 2x2, guanyarà l’aliança amb la màxima puntuació i, a mesura que superin classificatòries, aconseguiran escalar posicions en el rànquing del campionat. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT