PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Primer, salvar-se

El conjunt del Principat visita demà, amb opcions d’assolir la salvació matemàtica, una Ponferradina en descens

Per Pol Forcada Quevedo

Carlos Martínez celebrant un dels tres gols que va marcar al partit d’anada, al Nacional.
Carlos Martínez celebrant un dels tres gols que va marcar al partit d’anada, al Nacional. | @FCANDORRA

Arriba una nova jornada de la Lliga Smartbank, en concret la 37a, i l’FC Andorra visitarà demà El Toralín a les 16.15 hores per enfrontar-se a l’SD Ponferradina amb opcions d’aconseguir la salvació matemàtica per a, després, poder mirar més enllà i continuar somiant amb el play-off.

Ja s’ha dit, i s’ha dit molt, però és important destacar-ho. I és que els tricolor arriben amb la millor ratxa d’ençà que va començar la temporada, i el duel de demà no ha de ser l’excepció per a canviar aquesta dinàmica. Set partits consecutius sense perdre, amb quatre empats i tres victòries, i deixant la porteria a zero en sis d’aquests. Tot i això, encara resten sis matxs per a donar per acabada la lliga, duels que seran finals per assolir el doble objectiu de mantenir-se a la categoria i intentar arribar a les sis primeres posicions de la competició. Parlant de mantenir-se, els andorrans poden assolir la salvació matemàtica si guanyen el partit i el Màlaga CF perd el seu, que disputa diumenge a les 14.00 hores a l’estadi del cuer, el CD Lugo. 

Pel que fa al somni tricolor de veure el seu conjunt aspirar a les posicions de play-off i optar a pujar a Primera Divisió, Eder Sarabia va comentar ahir en roda de premsa que «tenim la il·lusió a mitjà termini de poder fer coses boniques. Hem parlat molts cops de primera, però, segurament, encara no estem preparats per tot el que suposaria».

Eder Sarabia, entrenador de l'FC Andorra: «Tenim il·lusió de fer coses boniques. Hem parlat molts cops de Primera Divisió, però, segurament, encara no estem preparats»

El conjunt del basc, doncs, s’ha de centrar en fer la seva feina bé, i demà els espera un rival «molt dur», va assenyalar el tècnic, sabent que la Ponferradina es juga continuar a la lliga i «és una de les seves darreres oportunitats». Els castellanolleonesos no compten amb la millor dinàmica: una victòria -contra l’Alavés-, tres empats i una derrota en els darrers cinc matxs. «És un conjunt que tot i estar a les posicions baixes no dona mostra d’això», va comentar Sarabia, i és per això que els tricolor «necessitarem fer un gran partit i sobretot saber controlar les diferents circumstàncies que es puguin donar». 

Amb aquest context, es pot preveure un conjunt de Juanfran García, arribat al càrrec la setmana passada, que surti a l’atac i que, en conseqüència, pugui crear espais per als del Principat. Tot i això, Sarabia va comentar estar preparats per a qualsevol context i va explicar que tot i els canvis d’entrenadors, la Ponferradina «no m’ha disgustat gens durant la temporada». En relació amb el nou tècnic de l’equip blanc-i-blau, que només ha estat a la banqueta l’anterior matx, Sarabia el va elogiar per haver estat capaç de donar confiança i energia als seus jugadors. 

Amb tot, les cinc primeres places de la Lliga Smartbank se les disputen entre els millors cinc classificats -per ordre-: l’SD Eibar, el Granada CF, la UD Las Palmas, l’Alavés i el Llevant UD. Així, l’FC Andorra opta almenys a arribar a la sisena plaça, que actualment ocupa l’Albacete, amb vuit punts més que els tricolor. Els manxecs juguen també demà, a les 14.00 hores en la vista contra el Vila Reial B. 

El partit d’anada / Era un 29 d’octubre, i els del Principat arrossegaven tres derrotes consecutives. Amb l’objectiu de capgirar la situació, els de Sarabia van fer els deures i van acabar el partit amb un 3-0 al marcador, amb un hat-trick de Carlos Martínez. Des del minut u van començar amb bon joc, possessió de la pilota, i ocasions de gol. La primera la va perdonar Almpanis, però Martínez al minut set ja va marcar el primer. Aquesta dupla es va mantenir connectada i al minut 21 el capità va aprofitar el refús d’un xut del grec. El tercer i definitiu gol es va fer realitat amb una jugada marca de la casa: control de qualitat d’Almpanis, assistència d’Héctor, i cop suau però precís de Martínez per a col·locar el 3-0 definitiu al lluminós.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT