PUBLICITAT

El nombre d’usuaris del transport públic s’ha incrementat un 60%

La companyia treballa per a millorar les demandes dels usuaris

Per Alex Montero

El gerent de COOPALSA, Gabriel Dallerès, durant la roda de premsa d’ahir al matí.
El gerent de COOPALSA, Gabriel Dallerès, durant la roda de premsa d’ahir al matí. | COOPALSA

Durant el dia d’ahir, la Cooperativa Interurbana, líder del transport públic a Andorra i de les més antigues del sector, i Transpisa, la filial andorrana de l’empresa ALSA, va donar resposta a la valoració global de la companyia per part dels usuaris del país.
COOPALSA dona servei a les línies de transport públic de viatgers L2 (Andorra la Vella - Encamp), L3 (Andorra - Soldeu), L4 (Andorra la Vella - Pas de la Casa), L5 (Andorra la Vella - Arinsal), L6 (Andorra la Vella - Ordino) i la Línia Circular (Andorra la Vella - Escaldes). D’aquesta manera, cobreix totes les línies nacionals de transport públic, excepte l’L1 de Sant Julià de Lòria i el Bus Exprés.

Seguint aquesta línia, i amb una fiabilitat del 97% i un resultat final del 6,5 sobre 10, la valoració de l’enquesta obté unes dades certament inferiors respecte a l’enquesta de l’any passat, on la companyia va rebre una nota del 8,2. En total, 378 usuaris de les línies de bus majors d’edat (excloent usuaris del bus lliure i turistes) van ser els enquestats per una empresa externa a peu de diferents parades entre els mesos de gener i febrer de 2023.  

Aquesta és la primera vegada des de la implementació de l’abonament gratuït que es fa una enquesta d’aquestes característiques, permetent així aconseguir una fotografia del que ha suposat l’impacte en la percepció dels usuaris del servei després de la posada en marxa de la gratuïtat del servei. 

«L’arribada de la gratuïtat ha incrementat el nombre d’usuaris i la valoració crítica d’alguns paràmetres com la puntualitat, l’espai dins els vehicles o la freqüència de pas», va explicar el gerent de COOPALSA, Gabriel Dallerès. A més, el mencionat va destacar que «alguns casos com la puntualitat no depenen de nosaltres, sinó del trànsit, però en altres casos estem mirant d’implementar solucions per a millorar la percepció del servei». 

Amb aquestes valoracions sobre la taula, la companyia ja treballa per a millorar els seus serveis amb mesures com el canvi a vehicles més grans en horaris i línies amb màxima afluència, així com la voluntat de mantenir l’L3 per descongestionar l’L4 i l’L2. «En aquests mesos, el nombre d’usuaris s’ha incrementat per sobre del 60%, però els serveis no ho han fet en la mateixa proporció», un fet que en paraules del gerent de COOPALSA ha generat «una percepció més crítica amb l’espai per a viatjar».

La voluntat de la companyia és continuar fent aquesta enquesta anualment, amb l’objectiu d’anar millorant el servei i adaptar-lo a les necessitats dels seus usuaris. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT