PUBLICITAT

L’entrada de Liberals al Consell General és gairebé una realitat

El salt de Conxita Marsol a Govern podria facilitar aquest fet

Per Alex Montero

Conxita Marsol.
Conxita Marsol. | Comú d\'Andorra la Vella / Tony Lara

La incògnita que resideix al voltant de la nova formació política que governarà Andorra durant els pròxims quatre anys és cada vegada major. Un semblant de dubtes que, ahir a la tarda, es van començar a diluir després de la reunió de Demòcrates amb Liberals, els quals sembla que finalment sí que comptaran amb un conseller dins del Consell General del país.

El motiu d’aquesta nova incorporació és definida per la pujada de Conxita Marsol com a ministra de Presidència després dels resultats favorables a les urnes el passat 2 d’abril, en representació de la parròquia d’Andorra la Vella. «La senyora Marsol creu que, independentment del seu futur polític, pot aportar un valor polític i acompanyar-me com a número dos del govern i amb una cartera completa, complexa i rellevant», va manifestar el passat dimarts el cap de Govern en funcions, Xavier Espot.

Victor Pintos, al ser el suplent de la llista, seria el membre de Liberals que entraria al Consell. Per la banda d’Acció, el partit liderat per Judith Pallarés està a l’espera de com s’integrara finalment al grup parlamentari de Demòcrates. En relació amb aquest últim, l’Executiva Nacional d’Acció es va reunir també ahir per a concretar la participació de Magallon, escollit conseller general a la llista parroquial conjunta amb DA a Escaldes-Engordany.

Ara mateix, l’entrada de Conxita Marsol a la cartera de Presidència ve agafada de la mà amb la de Carles Enseñat com a síndic general, amb la possibilitat de fer tàndem amb Sandra Codina com a subsíndica. «És una de les possibilitats, però no l’única. El pacte amb Liberals ho pot condicionar tot, és un trencaclosques que s’acabarà decidint en els pròxims dies», va esmentar Xavier Espot.

Així doncs, la presència del partit liberal i de Pintos com a membre del Consell continua pendent d’un fil, així com la formació de la resta de consellers, la qual s’acabarà decidint el pròxim 26 d’abril. D’aquesta manera, tot podria canviar en les últimes hores i haver-hi algun canvi d’última hora.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT