PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’FC Andorra, mentalitzat per aconseguir la salvació matemàtica

Els tricolor visiten dissabte a les 16.15 hores una Ponferradina que lluita per evitar el descens

Per Pol Forcada Quevedo

Germán Valera en una jugada del darrer partit al Nacional.
Germán Valera en una jugada del darrer partit al Nacional. | @FCANDORRA

Els tricolor es troben en un molt bon moment, i el vestuari n’és conscient. «Després dels partits que portem sense perdre -set-, inclús guanyant algun -tres-, et dona confiança, i més encara en aquest tram de temporada que és quan es decideix tot», va assenyalar ahir Germán Valera. Els andorrans, amb 48 punts i novens, s’han allunyat del descens i pensen en la salvació matemàtica.

Eder Sarabia ja va esmentar després de la victòria de l’anterior partit que tots els jugadors estan molt endollats, fet que l’extrem murcià considera necessari perquè «hem d’estar preparats per a qualsevol cosa». I és que els duels que queden ara de competició es poden considerar finals, ja que tot i tenir gairebé assolida la salvació, els andorrans han deixat una mica de mirar cap a baix per fer-ho cap a les posicions de play-off. En aquest sentit, Valera va esmentar que «els matxs que resten es decideixen per detalls, i els tres punts son or». Tot i això, el jugador va voler ser més previngut i va explicar que l’objectiu ara és salvar-se matemàticament «i d’allà, si anem guanyant partits, per què no mirar cap a dalt».

El proper duel dels tricolor és aquest dissabte a les 16.15 contra l’SD Ponferradina. El conjunt de Juanfran García és l’antepenúltim classificat amb 36 punts i lluita per evitar el descens. Amb aquest context, el murcià creu que el per disputar el matx a El Toralín «hem d’estar preparats i jugar com ho fem sempre, perquè ells sortiran més a l’atac i no a especular-nos».

A nivell personal, el jugador va comentar que està molt agraït per la confiança que li brinda el club perquè «és una cosa que necessitava». I és que l’extrem ha disputat de moment 32 partits al llarg de la temporada, 23 d’ells com a titular. Així, «quan jugo al camp em sento amb molta confiança i, el millor de tot, que gaudeixo del que faig». Pel que fa a la seva evolució al conjunt del Principat, va comentar que l’aspecte que més l’ha fet millorar ha estat la maduresa, «saber que has de fer en cada moment», i el nivell físic, un aspecte que ha volgut millorar molt com a repte personal d’ençà que va arribar.

Finalment, i demanat pel canvi de posició a l’onze de Sarabia, el jugador cedit per l’Atlètic de Madrid va explicar que durant tota la seva carrera «he estat jugant en ambdues bandes i no tinc cap problema en fer-ho». «Mentre jugui, em dona igual el lloc», va afegir.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT