PUBLICITAT

Andorra la Vella

Els Isards juguen contra Finlàndia la segona jornada de l’Europeu

El matx es farà dissabte a les 17.00 hores a l’Estadi Nacional, on la selecció tornarà després d’un any

Per Pol Forcada Quevedo

Foto de família amb Lluc Cunill, David Ferré i Jean-Marc Flaux després de la roda de premsa, ahir.
Foto de família amb Lluc Cunill, David Ferré i Jean-Marc Flaux després de la roda de premsa, ahir. | P.F.Q.

Han passat uns mesos d’ençà que la selecció andorrana de rugbi va disputar la primera jornada de l’Europeu de la Conferència 2 Nord, competició que tornen a reprendre aquest dissabte a les 17.00 hores en el duel que els enfrontarà contra l’actual líder del grup, Finlàndia. Dissabte vinent, dia 29, disputaran la següent jornada, contra Noruega.

Així doncs, els Isards tornen, però ho fan amb alguna novetat. La primera d’elles és per un dels seleccionadors, ja que Thierry Barbière serà baixa per una operació. Per això, Paul Alieu farà de tècnic principal durant els dos matxs i, a més, «hem demanat un cop de mà a Dani Raya i Alain Bonell», va comentar el mànager David Ferré durant la roda de premsa d’ahir, i passaran a formar part del cos tècnic dels tricolor. Cal destacar que un cop finalitzin aquests pròxims partits, Barbière s’incorporarà de nou com a tècnic i seleccionador.

L’altra novetat és a la convocatòria, ja que han entrat cinc nous jugadors: els bessons Marti i Adrià Casals, Ian Granyera, Didac García i Hugo Llata. En aquest sentit, el president de la Federació Andorrana de Rugbi (FAR), Jean-Marc Flaux, va assenyalar que juntament amb els veterans, la incorporació d’aquests jugadors joves formarà un bon mixt i compondrà un bon equip. Això sí, la selecció comptarà també amb algunes baixes importants com són les de Thibaux Trape o Pau Gallardo.

Thierry Barbière serà baixa pel compromís, per això Dani Raya i Alain Bonell donaran un cop de mà al cos tècnic

Pel que fa al rival de dissabte, la selecció finlandesa ja va informar que el seu objectiu és pujar de grup. «És a priori el conjunt més fort d’aquest», va comentar el jugador Lluc Cunill, ja que han guanyat els dos compromisos que han disputat, 22 a tres contra Noruega i 31 a sis contra Dinamarca. «Treballem en el nostre sistema de joc i ens fixem més en la nostra feina de portes endins», va comentar Cunill, i va afegir que «no especularem i ho deixarem tot al camp». També va destacar que Finlàndia és una selecció «bastant física», i que el guanyador del matx «definirà qui serà el líder de grup, però ara ens toca a nosaltres demostrar que no som l’equip que va perdre contra Dinamarca».

Pel que fa al terreny de joc, els Isards tornaran a l’Estadi Nacional després d’un any. Una tornada a casa seva que no sembla acontentar del tot. «Hi ha hagut remodelació i tampoc hi hem pogut entrenar ni jugar durant molts mesos per no fer malbé la gespa», va comentar Ferré. Així, aquesta nit els tricolor faran el primer entrenament a aquest espai «i ja veurem la sensació dels jugadors». Tot i això, per aquesta tornada al Nacional «esprem que hi vingui molta gent i crec que el públic respondrà com ha fet sempre en partits internacionals», va assenyalar el mànager.

La tercera jornada de la competició serà el dissabte següent, dia 29, on la selecció del Principat s’enfrontarà a les 17.00 hores contra Noruega. Aquest partit, però, serà a Prada de Moles, ja que el mateix dia juga l’FC Andorra al Nacional. «El futbol juga i aparentment és prioritari a una selecció nacional, no sé si es pot entendre però és la realitat», va lamentar Ferré. Així anem a Encamp, «on sempre hem estat ben acollits», va finalitzar.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT