PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Diumenge els carrers estaran plens de roses

Tot i que aquest any la diada de Sant Jordi cau en diumenge, les floristeries del país esperen vendre moltes roses

Per Sònia Lecha , Alba Cladellas Riera

un pack de roses amb la bandera andorrana acompanyades del drac.
un pack de roses amb la bandera andorrana acompanyades del drac. | Floristeria Borges.

Sant Jordi és, sens dubte, el dia de l’any que més roses es venen. La tradició de cada 23 d’abril és regalar una rosa a l’estimada i un llibre a l’estimat. 

Tot i que és la parella qui acostuma a regalar les flors, hi ha altres persones que poden lliurar-la a la dona. Aquestes poden ser el pare, l’avi, el germà o inclús un amic. 

És un dia molt esperat, i per a moltes persones és el millor dia de l’any. Els carrers s’inunden de color vermell i també de llibres. El color de la passió és el que més destaca, tot i que molts altres opten per les roses blanques, símbol de l’amor etern, les de color rosa i altres que són menys típiques com les de color blau o groc.

Les floristeries esperen amb ganes aquest dia, ja que és una de les dates en què venen més flors, juntament amb Tots Sants. 

Hi ha un factor que defineix la venda de roses i és el dia de la setmana en què cau Sant Jordi. Quan coincideix en cap de setmana, hi ha menys persones que en compren. Aquest any cau en diumenge i, per aquest motiu, els propietaris de les floristeries estan preocupats per les poques vendes que hi haurà.

Des de la Floristeria Marina asseguren que, tot i que esperen tenir bones vendes, al ser diumenge serà complicat. Tot i això, s’han preparat per tenir bones vendes. En la mateixa línia ho explicava la Paula Borges de Borges Flors assegurant que tot i el dia en què cau, espera tenir sort i vendre totes les roses que ha comprat. I, des de Flors Annabel creuen que aquest any serà més fluix perquè es perdran totes les vendes de despatxos, bancs i metges que acostumen a comprar roses pels membres de l’equip i que, al ser festiu, no ho faran.

Pel que fa al preu de les flors, totes estaran a la venda entre els quatre i els sis euros. Hi ha moltes floristeries que van rebre ahir el material i prepararan els diferents packs el divendres, dos dies abans de la diada de Sant Jordi.

Segons l’Annabel Gonçalves, des del seu establiment ja té preparades unes roses naturals que estan tractades i que, per aquest motiu, no es fan malbé. Normalment, van dins d’una caixa o d’una cúpula. Gonçalves comenta que prepararan les típiques roses amb l’espiga i el celofan, altres amb tela de sac i en altres poden introduir un pic de drac, de Sant Jordi o de la princesa. 

Per altra banda, la propietària de Borges Flors, Paula Borges, explica que el paquet senzill és una rosa amb la funda típica andorrana i queda a decisió del client si la vol substituir per una cúpula amb els tres colors de la bandera. A part d’aquests, té més detalls per afegir en els diferents packs que se li demani. Una resposta bastant semblant és la que expressa la propietària de la Floristeria Marina, Marina Lanza, assenyalant que «com a especial tenim allò que el client ens demana».

I com aquestes, desenes de floristeries del país esperen vendre moltes roses aquest diumenge. Ho fan cada 23 d’abril, sortint al carrer amb parades per a vendre roses.
Ara només queda esperar que passin els pocs dies que queden i, un cop arribi, gaudir d’aquest dia tan especial al costat de les persones més estimades. Les flors sempre són un detall més que benvingut. I si, es reben de part d’algú especial, encara ho és més.

PUBLICITAT
PUBLICITAT