PUBLICITAT

Concurs de Poesia i espectacle per Sant Jordi

L’Auditori Nacional d’Ordino acollirà els dos actes el proper 21 d’abril

Per El Periòdic

Cartell de l’esdeveniment.
Cartell de l’esdeveniment. | Govern d’Andorra

Demà, 21 d’abril, l’espectacle DELTA(S): Un Blau Infinit de Patrice i Pierre Soletti, amb la poetessa andorrana Teresa Colom, i l’entrega de premis del 26è Concurs de poesia Miquel Martí i Pol serviran per commemorar Sant Jordi i la Primavera dels Poetes. Els esdeveniments seran organitzats pel Departament de Promoció Cultural del Govern, en col·laboració amb l’Ambaixada Francesa a Andorra i l’Escena Nacional de Foix i de l’Arieja.


El projecte DELTA(S) és fruit d’una cooperació transfronterera en català i francès, que suma música, text i imatge en pos d’un viatge de retorn als orígens després de les ruptures que es van produir en l’escenari de l’exili republicà de la Guerra Civil Espanyola. Inspirats per aquella época, els germans Soletti, Patrice i Pierre, es van plantejar tornar a recórrer la distància entre el Delta que ocupa la Camarga i el Delta de l’Ebre des d’on va fugir l’avi català amb la seva mare el 1947. Aquest viatge va permetre filmar i crear músiques i textos per el projecte de base. El treball posterior amb altres artistes catalans i, en aquesta ocasió, amb la poeta andorrana Teresa Colom, permet que cada escenificació sigui inigualable.


El Concurs de poesia Miquel Martí i Pol, lliurarà els premis dels guanyadors durant la jornada, en honor a la diada de Sant Jordi i la Primavera dels Poetes. El jurat d’aquesta edició estarà  perconformat Eva Arasa, Joan Marc Joval i Gemma Sampons. El certamen d’aquesta temporada compta amb la presentació final de 13 poemes i 11 reculls que cercaran l’èxit de la competència. Els premis amb els quals s’ha dotat al concurs són de 300 euros en la categoria de poemes, i de 1.200 euros en la categoria recull, en la que existeix la possibilitat que es donin accèssits consistents en la forma d’un lot de llibres. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT