PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’absoluta femenina disputarà la Lliga de les Nacions de la UEFA

Les tricolor començaran a preparar la competició al maig, i al juny jugaran un doble amistós contra Aràbia Saudita

Per Pol Forcada Quevedo

Un instant de la roda de premsa d’ahir, amb Marina Fernández i José Antonio Martín.
Un instant de la roda de premsa d’ahir, amb Marina Fernández i José Antonio Martín. | FAF

La selecció absoluta femenina participarà a la Nations League -en català Lliga de les Nacions- de la UEFA. Així ho van informar ahir el seleccionador nacional, José Antonio Martín, i l’ambaixadora del futbol femení de la Federació Andorrana de Futbol (FAF), Marina Fernández. Les andorranes, doncs, tornaran a disputar una competició oficial després d’uns anys, ja que fins al moment només han participat en un Preeuropeu i un Premundial.

La competició per a les tricolor constarà de tres finestres UEFA que jugaran entre setembre i principis de desembre. Això sí, encara sense saber qui serà les rivals, almenys fins al 2 de maig: «Estem a expenses de saber quina de les seleccions petites s’ha inscrit», va comentar Martín. El que si se sap de moment és «estarem a l’últim bombo existent perquè no tenim coeficient, ja que no hem competit oficialment», va afegir el seleccionador.

Per preparar la cita, es té la previsió de començar els entrenaments al maig, i «ja tenim tancat un doble amistós contra Aràbia Saudita» pel dia 13 i 17 de juny. Aquests matxs, però, encara no saben si els disputaran a Girona o a Salou, on també «s’hi farà una petita estada». Cal tenir en compte que en tractar-se de la selecció absoluta, el marge d’edat s’amplia, i Martín va mencionar que actualment hi ha al voltant d’una cinquantena de jugadores seleccionables.

Per la seva part, Fernández, actual jugadora de l’AEM i seleccionable per al compromís internacional, va assenyalar que «estem en fase de creixement, i participar en la Lliga de les Nacions és la cirereta del pastís». Respecte al fet de debutar en una competició com aquesta, l’ambaixadora va assenyalar que «personalment és un somni, i el de qualsevol nena d’Andorra».

Cal destacar que per a les tricolor serà la primera cita que disputen seguint el format que es fa en categoria masculina, ja que el Preeuropeu i el Premundial seguia el format de les categories inferiors, amb una seu concreta al llarg d’una setmana i jugar tres partits. Ara, cada una de les finestres representa disputar un matx a casa i un altre fora durant tota la fase.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT