PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El GEVA-CEA perd a l’última jornada i el Sabadell és campió

Els del Principat, matemàticament salvats, cauen contra el Sant Andreu

Per El Periòdic

Un instant del duel entre el GEVA-CEA i el Sant Andreu.
Un instant del duel entre el GEVA-CEA i el Sant Andreu. | Federació d’Escacs Valls d’Andorra

El passat dissabte va tenir lloc l’última ronda de la Divisió d’Honor de la Lliga Catalana d’escacs, que enguany ha recuperat la fórmula utilitzada abans de la pandèmia de fer la ronda final en una seu única per tots els equips. Així, en aquesta edició l’emplaçament ha estat l’Institut Martí Pous, dins del recinte de la Fabra i Coats, on també s’ubica la Federació Catalana d’Escacs. Amb tot, el GEVA-CEA va caure derrotat contra el Sant Andreu, mentre que el Sabadell va sortir campió de la lliga.

El conjunt andorrà, matemàticament ja salvat, es va enfrontar contra el Sant Andreu, a priori també salvat. No obstant això, una resolució del Tribunal Català de l’Esport, 24 hores abans del matx, va anul·lar la victòria per alineació indeguda del Sant Andreu contra el Sabadell, fent que els barcelonesos passessin d’estar salvats a necessitar guanyar el partit. Per aquest motiu, el Sant Andreu va portar l’equip més fort que va poder, mentre que el GEVA-CEA va portar un conjunt amb baixes a causa de no jugar-s’hi res i tenir alguns jugadors participant en altres competicions.

Tot i la gran superioritat en ELO rival, els del Principat van aconseguir puntuar en taulers on hi havia diferències majors de 100 punts, deixant el matx en derrota 7½-2½. Els jugadors que van aconseguir puntuar són: Josep Maria Ribera, Raül Garcia, Marc Gonzalez, Juan Guerra i Jose Ribera.

Amb aquest resultat va concloure la participació andorrana en la lliga catalana, en una de les seves millors actuacions. De fet, va assolir la permanència de forma més còmoda que en edicions anteriors, tenint fins i tot opcions d’haver jugat el play-off pel títol.

Cal destacar que el campionat se’l va endur el Sabadell, després de guanyar per la mínima (5½-4½) el seu respectiu duel contra el Barcelona, l’altre aspirant al títol. Per l’altra part de la classificació, la lluita pel descens la van jugar el Vendrell i el Cerdanyola. Després d’acabar el matx amb empat a cinc, el Cerdanyola va obtenir la salvació al desempat, condemnant així a la Lira Vendrellenca.

PUBLICITAT
PUBLICITAT