PUBLICITAT

Escaldes Engordany

Reviu el Jazz a Andorra amb la 39a edició del Festival Internacional

Compta amb col·laboracions com les ambaixades francesa i espanyola

Per Maria Lozano

Anna Garcia, Joaquim Dolsa, Rosa Gili i Valentí Closa, durant la presentació del festival ahir.
Anna Garcia, Joaquim Dolsa, Rosa Gili i Valentí Closa, durant la presentació del festival ahir. | ANA

Ahir es va presentar la 39a edició del Festival Andorra Jazz Escaldes- Engordany, que enguany presenta propostes de gran qualitat. Per fer-lo possible, enguany el comú de la parròquia compta amb diverses col·laboracions, com les ambaixades francesa i espanyola, Andorra Turisme, la Fundació Onca i el Museu Carmen Thyssen.

El pressupost que el comú ha posat pel festival és de 150.000 euros, el que és la meitat que l’any 2000. Les entrades de cada concert tindran un preu de 20 euros, tot i que hi ha un abonament per als quatre concerts que tindran lloc a la sala del Prat de Roure. A més, es busca arribar a un públic jove donant un descompte d’un 20% amb el Carnet Jove.

Així doncs, el Comú ha pogut tancar els concerts del Festival amb un preu accessible tot i l’encariment dels espectacles culturals, amb l’objectiu de reviure el Festival, que encara avui no té tanta importància com en tenia fa uns anys. Tot i així, la cònsol major, Rosa Gili, va posar en èmfasi que «l’any passat vam tornar a aquest inici del Festival i que enguany estem envalentits després de l’èxit del 2022».

Respecte a la il·lusió de tornar a impulsar el Festival en el panorama internacional, el cònsol menor, Joaquim Dolsa, va exposar que «no volem que sigui una flor de primavera», si no que des del comú volen que el creixement sigui moderat edició a edició, però constant, per poder-lo afermar. Així doncs, Dolsa va afirmar que «tot i que somiar és gratuït,», han de treballar-hi «sense perdre el cap i el nord». És a dir, amb un pressupost moderat però apostant per la millor qualitat possible.
Respecte al cartell del Festival, que se celebrarà el 29 de juny i el 6 de juliol, el conseller de Vida Cultural, Valentí Closa ha informat que «s’ha apostat per un cartell potent, variat i equilibrat que vol pretendre fer un salt qualitatiu molt important».
Els grans concerts que es faran al Prat del Roure seran, el 29 de juny Michel Portal, el 30 Al Di Meola, Acoustic Trio, l’1 de Juiol Andrea Motis i Marco Mezquida, diumenge 2, serà el torn per Elian Elias Trio i, per últim, el dia cinc de juliol serà el torn de Biréli Lagrène.

A més, durant el festival, es farà un homenatge a Tete Montoliu amb Laura Simó, Ignasi Terraza, Horacio Fumero, a més de fer diverses Andorra Jazz Sessions. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT