PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La campanya de donació de sang del MoraBanc rep 236 donacions

Més de la meitat de donants eren homes d'entre 25 i 54 anys

Per El Periòdic

La campanya de donació de sang celebrada al Poliesportiu d'Andorra.
La campanya de donació de sang celebrada al Poliesportiu d'Andorra. | MoraBanc Andorra

La campanya de donació de sang organitzada pel MoraBanc Andorra al Poliesportiu va superar la xifra de donacions de l’anys passat, batent un nou rècord amb 236 donacions en total de les quals 197 són efectives i 39 censades com a oferiment.

L’objectiu del Club i de la Creu Roja era omplir el poliesportiu de donants de sang i ho han assolit. L’afluència va ser constant des de les 12.00 hores del migdia i encara més important a la tarda. Entre les 12.00 i les 15.00 hores es van fer 106, 88 efectives i 18 oferiments i, a la tarda, de les 130, 109 van ser efectives i 21 oferiments. També es va registrar una bona dada pel que fa a donants de medul·la òssia, que van ser una vintena de persones.

Cal destacar que s’han mantingut els donants habituals i se’n registren 28 de nous, com de costum molts són socis del club i familiars seus. Pel que fa a edats is exe, el 56,78% eren homes i la franja d’edat d’entre els 25 i el 54 anys suma el gruix de les donacions amb un total de 176. Els grups sanguinis predominants, com en les campanyes anteriors, són els grups A i 0 positius.

La Creu Roja i el Banc de Sang valoren de forma positiva les dues primeres campanyes de donació que auguren bones perspectives de cara a aquest 2023 i agraeixen al MoraBanc i al Ministeri d’esports la seva predisposició, i el deixar fer-ho en un lloc tan exclusiu. 

La pròxima crida per a donar sang està prevista a principis de juliol i comptarà amb la col·laboració del SAAS i del Centre Comercial Andorrà- Super U.

PUBLICITAT
PUBLICITAT