PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Continuen les intervencions per a la rehabilitació de la Cotxa

L’objectiu és recuperar l’estabilitat estructural del bé patrimonial

Per El Periòdic

Colomer de Cotxa.
Colomer de Cotxa. | Govern d\'Andorra

El departament de Patrimoni Cultural del Ministeri de Cultura i Esports, juntament amb el comú d’Encamp, van visitar ahir dilluns l’estat de les obres de rehabilitació del colomer de Cotxa, ubicat al conjunt històric de les Bons.

El bé immoble forma part de l’Inventari general del patrimoni cultural i també del catàleg comunal, per ser un dels exemplars destacats de l’arquitectura vernacular del país tant per la seva antiguitat com per la singularitat de l’edifici.

Després dels primers treballs preliminars del mes de juny, aquests darrers mesos s’ha finalitzat la definició del projecte de recuperació del colomer a càrrec de l’arquitecte Antoni Molné.

Es preveu que la restauració tingui una durada de quinze mesos. L’objectiu és recuperar l’estabilitat estructural, recuperant l’estructura de fusta de la coberta i les lloses de pissarra, els solers i els tancaments, garantint les condicions de seguretat i d’accés al colomer.

El ministeri i el comú van signar un conveni que estipula que ambdues institucions aportaran una mateixa quantitat de 68.000 euros cadascun, i la propietat aportarà la quantitat restant fins a arribar al màxim pressupost per a l’actuació de prop de 280.000 euros.

La ministra en funcions, Sílvia Riva va destacar que l’actuació «s’emmarca en la política de recuperació patrimonial d’elements destacats i inclosos en els inventaris». En aquesta mateixa línia, va explicar que es crearà una comissió que integrarà totes les parts per a definir de forma conjunta l’ús de l’immoble.

La cònsol major del comú d’Encamp, Laura Mas, va indicar que «volem rehabilitar aquest espai perquè tota la ciutadania pugui gaudir del valuós patrimoni arquitectònic que tenim». També va explicar que la idea és «poder incloure aquest espai en les visites guiades que es fan actualment al conjunt patrimonial de les Bons» i guanyar un espai per a actes culturals com concerts o exposicions. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT