PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Sant Jordi a les parròquies del Principat

24 parades de venda de llibres, 18 de roses, 3 d’artesania i una amb els autors

Per El Periòdic

Una edició anterior de la fira de Sant Jordi a Andorra la Vella.
Una edició anterior de la fira de Sant Jordi a Andorra la Vella. | Comú d\'Andorra la Vella

Aquest diumenge tornen les festes de Sant Jordi amb activitats populars al voltant de la literatura i les roses. A la parròquia d’Andorra la Vella, se celebrarà novament a la plaça del Poble, en aquesta edició amb 46 parades de llibres, roses i d’artesania i manualitats relacionades amb Sant Jordi. Per celebrar la jornada, també es decorarà la façana de la Casa comuna. De les parades que hi participaran, n’hi haurà 24 dedicades a la venda de llibres, 18 a les roses, tres d’artesania i manualitats relacionades amb Sant Jordi i una dedicada a la signatura de llibres per part de 17 autors del país. 

D’altra banda, totes les persones que comprin llibres a les parades de la plaça rebran un tiquet regal per a un exemplar de l’obra Andorra la Vella, el batec d’un poble vist per Valentí Claverol, que va editar el Comú l’any 2021. Al llarg d’aquesta setmana també es duran a terme diverses activitats relacionades amb el llibre, i la Biblioteca pública del Govern organitzarà novament el Nascuts per llegir, una activitat per a promoure la literatura entre els més petits.

Pel que fa a la parròquia d’Escaldes- Engordany, la plaça dels Coprínceps es converteix en l’epicentre de la diada. Es vendran llibres, flors i artesania i es realitzaran diferents activitats, com ara activitats per a famílies i el racó de la lectura.

El comú també ha organitzat espectacles com ‘Pell de rosa’, protagonitzada per Emma Regada, on s’explica com és la vida d’una rosa, o el lliurament dels premis del 22è taller-concurs de punts de llibre.

A la Massana, s’iniciaran les activitats amb la presentació del llibre ‘Embarbussaments embarbussats’ d’Antoni Rodríguez a la Biblioteca Comunal Antoni Morell. 

Arran de les demandes els paradistes, aquest any el comú de Sant Julià de Lòria, ha decidit traslladar les parades a la plaça Laurèdia, un espai que permet donar major visibilitat a les activitats. A la parròquia també hi haurà una quinzena d’autors, i il·lustradors Crisisart i Marc Huguet estaran fent dibuixos en directe. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT