PUBLICITAT

Escaldes Engordany

Nova activitat extraescolar per a l’ús responsable de pantalles i videojocs

L’objectiu de l’activitat és educar als infants en l’ús responsable

Per El Periòdic

Un nen jugant al Tetris a través de la televisió.
Un nen jugant al Tetris a través de la televisió. | El Periòdic

Ahir dilluns, el Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior va iniciar una nova edició de l’activitat extraescolar en l’àmbit dels esports electrònics a les escoles Germans Riba d’Ordino i Sagrada Família. Se celebra una segona edició després de valorar de forma molt positiva la prova pilot que es va fer el curs passat, ja que va tenir molt bona acceptació per part d’alumnes i famílies.
Aquesta activitat té com a objectiu principal educar els infants en l’ús responsable de les pantalles digitals i videojocs, així com formar persones competents en el món virtual i reduir el distanciament que hi ha entre pares i fills en relació amb els jocs electrònics. La iniciativa del ministeri permet conèixer diferents modalitats de jocs electrònics i els seus usos en la societat; practicar els esports electrònics des d’una vessant educativa; adoptar una actitud reflexiva envers els esports electrònics i reconèixer i respectar les habilitats dels companys.

Durant l’activitat es realitzaran un total de vuit sessions de dues hores de durada i cada sessió tindrà un objectiu concret que es treballarà abans, durant i després de la part purament de joc. Aquesta activitat s’inclourà en el conjunt d’esports que cada setmana s’ofereixen als alumnes inscrits als esports extraescolars. Els temes que es tractaran a les sessions són: hàbits saludables, ús dels videojocs, capacitats físiques, regulació emocional, ciberassetjament, seguretat a les xarxes, igualtat de gènere i treball en equip.

Els pares i mares rebran informació prèvia a cada sessió on se’ls explicarà el taller que es desenvoluparà aquella setmana. En acabar el trimestre, les famílies rebran un decàleg sobre el bon ús dels videojocs, dut a terme pels seus fills. També es farà una enquesta inicial als alumnes per a conèixer els antecedents i els hàbits que tenen els infants respecte a l’ús dels videojocs. En finalitzar es farà una enquesta de valoració per a conèixer la satisfacció dels infants i una altra a les famílies perquè facin una valoració sobre la prova pilot. Hauran de valorar tant els continguts planificats a les sessions com el retorn que les sessions han tingut a casa.

No serà l’única activitat que es farà, paral·lelament a aquesta, al Centre de Formació al Llarg de la Vida, els pares que ho desitgin podran assistir a la xerrada ‘Videojocs: ús i abús’, on es donaran consells pràctics en la convivència dels videojocs i les pantalles amb la vida familiar, escolar i personal dels fills.

L’activitat es durà a terme en dos centres escolars, però està previst que s’ampliï a la resta d’escoles on el Ministeri ofereix activitats d’esports extraescolars, un cop s’hagi fet la valoració del retorn de l’activitat. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT