PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’objectiu de l’ascens és a tocar després de la victòria a Valladolid

El MoraBanc lidera amb dos partits de diferència sobre el Palència i depenen d’ells mateixos

Per Pol Forcada Quevedo

La Bombonera durant el partit contra el Palència.
La Bombonera durant el partit contra el Palència. | Dani Catalán - BCA

La darrera jornada de la Leb Or va ser perfecta per al MoraBanc Andorra. Primer perquè van guanyar allà on no havia fet ningú aquesta temporada, i segon, perquè el Palència va perdre. Amb això, els tricolor mantenen el lideratge, però ara amb dos partits de diferència, i tenen a tocar l’objectiu de l’ascens a l’ACB.

Així doncs, el conjunt andorrà va vèncer dissabte per 74 a 81 al Reial Valladolid, en un pavelló, el Polideportivo Pisuerga, on ningú ho havia fet aquesta temporada. En aquest sentit, Natxo Lezkano va començar la roda de premsa posterior al duel felicitant els castellanolleonesos per l’ambient, per la temporada que estan duent a terme i, sobretot, pel «partidàs» que van fer: «Ens van posar les coses molt difícils des del principi i per vèncer s’havia de patir molt». Tot i la victòria, el tècnic va esmentar que «va ser un dia dolent, i ser competitius va ser la raó del triomf».

Pel que fa al segon classificat, el Zunder Palència, va perdre el seu respectiu partit, que va disputar fora de casa contra l’Hereda San Pablo Burgos i que va finalitzar amb un 89-65 al marcador. Amb aquest resultat, els de Pedro Rivero mantenen la segona posició a la classificació, però permeten el MoraBanc Andorra gaudir ara d’un avantatge de dos matxs.

Amb aquests resultats, els tricolor depenen de si mateixos per assolir l’ascens, ja que només els farà falta guanyar quatre dels darrers cinc partits que resten de lliga. A més, el calendari sembla ser, sobre el paper, més fàcil per als de Lezkano que per al Palència. Els del Principat s’enfrontaran contra tres equips de la part baixa de la mitja taula, l’Almansa, l’Oviedo i l’Ourense, i dos que aspiren a entrar a play-off, l’Alacant i el Guipúscoa. Per la seva part, als castellanolleonesos els resta duels contra els de dalt: Lleida, Estudiantes i Leyma Coruña, i dos dels tercers últims classificats: Juaristi i Melilla.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT