PUBLICITAT

Fixat en 925 euros el llindar econòmic de precarietat per atorgar ajuts

  • El Govern publica un nou reglament per a les prestacions econòmiques d'atenció social
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Façana de la Caixa Andorrana de la Seguretat Social Foto: EL PERIÒDIC

L'Executiu ha publicat el reglament regulador de les prestacions econòmiques d'atenció social, o ajudes dineràries per a persones o famílies adreçades a atendre les necessitats bàsiques, prevenir situacions de marginació i d'exclusió social, i facilitar l'accés als programes i als serveis d'atenció social. Aquest nou reglament deroga el vigent de data 23 de juny passat. Per altra banda, el Govern ha establert el llindar econòmic de precarietat per a aquest any en 925 euros mensuals, per aplicar a les pensions de solidaritat per a la gent gran. Així ho va publicar el BOPA ahir.

El Govern argumenta la publicació del decret per la voluntat de continuar garantint la protecció social i econòmica de la gent gran que es troba en situació de necessitat. Per aquest motiu s'ajusta l'actual llindar econòmic de precarietat (LEP) d'acord amb els increments del cost de la vida i la mitjana de despesa anual equivalent.

Aquest llindar també es té en compte per a les prestacions econòmiques d'atenció social en les que es defineix una situació de precarietat com aquella en la que els recursos familiars no supera el llindar econòmic de precarietat. Aquest és un dels requisits que marca el nou reglament i que n'afegeix altres, així com la documentació a presentar, les obligacions del beneficiari, el pla d'atenció i altres aspectes. El mateix reglament estableix un catàleg de prestacions econòmiques assistencials, com són les d'urgència (manutenció, allotjament, per retornar al país d'origen) i les ordinàries (per cobrir les necessitats bàsiques i per prevenir la marginació, entre d'altres tipologies.

COMISSIÓ DE GESTIÓ DE LES PRESTACIONS / El reglament preveu la creació de la Comissió de Gestió de les Prestacions Econòmiques (Cogespe), que tindrà la funció d'unificar criteris, establir normes objectives de tramitació i resolució i d'elaborar les propostes de resolució de les sol·licituds presentades.

El reglament marcat també el procediment especial per a les prestacions econòmiques d'urgència.

El reglament de prestacions econòmiques, aprovat el 19 de novembre del 2008, ha estat modificat en diverses ocasions, per ampliar el seu nivell de cobertura per adaptar-lo a les necessitats derivades de noves circumstàncies. S'ha reduït els terminis de residència de les prestacions destinades a la cobertura de les necessitats bàsiques.

REEMBORSAR EL 100% DE LES DESPESES / A partir de l'1 d'abril vinent entrarà en vigor el nou reglament regulador de les prestacions de reembossament fins al 100% de les tarifes de responsabilitat.

En aquest reglament publicat ahir al BOPA, es fixen les condicions específiques per a la prestació de reembossament fins al 100%, com són les despeses de les prestacions per maternitat, les persones amb recursos econòmics insuficients, les despeses per a actes sanitaris o productes de la salut especialment costosos, les despeses de diagnòstic i tractament de determinades patologies.

En aquest reglament es fixa també el procediment per presentar la sol·licitud per demanar el reembossament fins al 100%, així com un llistat de les patologies que donen dret a prestacions de reembossament en el 90 o el 10% de les tarifes de responsabilitat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT