PUBLICITAT

Escaldes Engordany

Èxit rotund de les falles durant tot el cap de setmana

És el segon cop que «Fallers pel Món» celebra la tradició a Andorra

Per Maria Lozano

Dues falleres ballant.
Dues falleres ballant. | Tony Lara

Èxit durant tot el cap de setmana a les falles d’Andorra la Vella. Així ho va dir el cònsol major d’Andorra la Vella, David Astrié, que va explicar ahir en la Cremà, acte on es cremen diferents símbols de la parròquia, que «és una satisfacció tenir els carrers de la capital plens de gom a gom durant pràcticament tres dies», i va remarcar que «hem tingut els carrers plens de valencians, d’actes desfilades i esdeveniments».

Així doncs, hi ha hagut més de 3.000 valencians en un cap de setmana on les pistes d’esquí ja estan tancades i ha acabat la temporada baixa. Astrié va explicar que els hotels de la capital del país estaven tots plens i «em consta que altres de diferents parròquies també ho estaven».

Les falles no han estat organitzades pel Comú d’Andorra la Vella ni pel Govern, sinó per l’associació «Fallers pel Món», organització que porta aquesta tradició a diverses parts d’Espanya, i aquest any ha volgut celebrar-la a Andorra la Vella. Tot i així, no és el primer any que se celebra aquí, sinó que l’any 2019 ja van venir. Respecte a les edicions que es fan al país, Astrié va destacar que «si «Fallers pel Món» proposen tornar a Andorra la Vella d’aquí dos, tres o quatre anys nosaltres els acollirem amb els braços oberts».

I és que «tot el que és intercanvis culturals i gastronòmics agrada molt a Andorra la Vella», destaca el cònsol, afirmant que «aquests intercanvis culturals és el que ens fa sumar amb cohesió social i de comunitat». Per això ha posat com a exemple la desfilada de Moros i Cristians que es va fer ahir al matí, on l’Avinguda Meritxell estava plena de gom a gom, igual que per la desfilada dels Reis. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT