PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Comerç obre 38 expedients sancionadors al llarg del 2022

Es van realitzar 309 inspeccions, 85 d'elles per baixes i cessaments

Per El Periòdic

Imatge d'arxiu d'uns compradors mirant l'aparador d'una botiga.
Imatge d'arxiu d'uns compradors mirant l'aparador d'una botiga. | Sergi Pérez

Tal com es pot extreure de la memòria anual del Departament d'Empresa, Comerç, Desenvolupament, Seguretat i Qualitat Industrial i Transport, el Servei d'Inspecció de Comerç va obrir al llarg del 2022 un total de 38 expedients sancionadors, dels quals la majoria van ser per activitat no autoritzada.

Entrant al detall, aquesta majoria (17) van ser per dur a terme activitat sense consentiment de l'Estat, i 11 per a agents i gestors immobiliaris sense autorització. Les 10 sancions restants van ser per problemes amb tabac (cinc), tres per l'incompliment dels horaris comercials, i dues per afers relacionats amb el consum.

Segons indica aquesta memòria, «les funcions del Servei d'Inspecció del Comerç són controlar i classificar les activitats comercials d'acord amb els diferents textos legals amb la finalitat d'aconseguir el màxim ajustament en el dret dels establiments, les societats i les activitats econòmiques». A més, «d'atendre i actuar d'acord amb la normativa vigent les consultes i denúncies presentades davant el centre d'Atenció de Lluita contra l'Instrusisme», amb l'objectiu de vetllar perquè les empreses operin de manera independent en el mercat i no actuïn de manera deslleial o deshonesta en l'àmbit industrial i comercial.

Així doncs, durant l'any passat es van realitzar un total de 309 inspeccions, 176 de les quals es van dur a terme al llarg del primer semestre i 133 durant el segon.

En concret, 85 van ser per les baixes o cessament de l'activitat, 60 pel consum de tabac, 44 per l'activitat no autoritzada, 37 pel control dels preus als supermercats, 21 pel control de l'oci nocturn (MA), 20 per l'obertura comercial, vuit per un nom comercial no autoritzat, set pel signe d'Estat, cinc pel control de catàleg de joguines de Nadal, quatre pels horaris comercials i quatre més per les vendes promocionals, tres per utilitzar una adreça no autoritzada, dues per notificacions, per transport, per mesures sanitàries i per informació de condicions de venda, i una per venda agressiva, informació del preu i per rebaixes. Cal destacar que els 38 expedients oberts representen un 12,3% de les 309 inspeccions que es van realitzar.

PUBLICITAT
PUBLICITAT