PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Què és l’emprenedoria i quina és la seva situació al Principat

Ahir, dia 16 d’abril, es va celebrar el Dia Mundial de l’Emprenedoria i dels emprenedors

Per El Periòdic

Imatge recurs d’un projecte Start Up.
Imatge recurs d’un projecte Start Up. | El Periòdic

Ahir 16 d’abril es va celebrar el Dia Mundial de l’Emprenedoria i dels emprenedors, un dia dedicat a homenatjar a totes aquelles persones que tenen l’esperit visionari i emprenedor que s’inicia amb el desenvolupament i execució d’una idea de negoci.

Un emprenedor són totes aquelles persones que apliquen i duen a terme una idea o una oportunitat de negoci amb el suport de recursos i assumint certs riscs econòmics. Ser una persona emprenedora no implica disposar d’un capital i de recursos per a començar un projecte.

El més important perquè una iniciativa assoleixi l’èxit és tenir la idea de negoci clara. Cal que la persona se sàpiga assimilar i adaptar-se bé als canvis durant l’inici del projecte, ja que és molt probable que hi hagi imprevists i ha de ser capaç de buscar solucions innovadores i creatives.

També és beneficiós si aquesta persona continua formant-se i adquirint noves eines per a millorar el funcionament del seu projecte. Una persona emprenedora ha de tenir qualitats com són el lideratge, la bona comunicació, la confiança, l’ambició i la transparència.

EMPRENEDORIA A ANDORRA/ Andorra és un país ple de joves emprenedors que venen al Principat a obrir els seus negocis, a presentar les seves propostes creatives o persones emprenedores de Barcelona que obren una seu de la seva empresa al país.
Al Principat existeix el programa de l’Andorra Business Market, un fòrum participatiu obert a emprenedors, inversors i empreses. El programa compta amb conferències, rondes d’inversió i espais de networking.

En el marc de l’Estratègia Nacional d’Innovació i Emprenedoria presentada l’octubre del 2021 a la Comissió d’Economia del Consell General del Principat d’Andorra, es va iniciar el pla de treball i priorització de les accions a implementar, amb diferents participants representants experts de les 4 comissions que s’estableixen dins l’Estratègia: Talent, Empresa i Finançament, Infraestructura i Ecosistema.

Des d’Andorra Recerca i Innovació i, amb el suport d’Andorra Business, s’ha treballat per tal de dur a terme les accions a desenvolupar per part dels diferents segments que configuren el nostre ecosistema d’innovació com poden ser agents econòmics, acadèmics i emprenedors del país.

Des del Govern i amb el suport de la Universitat d’Andorra, s’han organitzat diversos tallers d’emprenedors amb la finalitat d’afavorir la creació de noves empreses al país, renovant així el teixit empresarial del Principat i alhora potenciant el desenvolupament de projectes empresarials i d’iniciatives emprenedores amb un impacte social més significatiu. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT