PUBLICITAT

Andorra la Vella

Continuar somiant

Un solitari gol de Bakis a la primera meitat dona els tres punts a l’FC Andorra, que vol apropar-se al play-off

Per Pol Forcada Quevedo

L’equip de Sarabia celebra el solitari gol de Bakis.
L’equip de Sarabia celebra el solitari gol de Bakis. | @FCANDORRA

L’Estadi Nacional va acollir ahir el duel entre l’FC Andorra i l’SD Huesca, matx que es van emportar els del Principat gràcies a un solitari gol de Sinan Bakis, que els permet continuar somiant amb les posicions altes de la classificació i superar també els aragonesos.

El partit el van iniciar els visitants, i els primers minuts van estar marcats per la por dels dos conjunts. Amb els minuts, els de Sarabia van començar a imposar el seu estil de joc, però sense posar nerviós el Huesca, que pressionava des del mig del camp. Al mint vuit va arribar el primer canvi, va entrar al terreny de joc Obeng per substituir Kanté, que va caure lesionat. Just després, va tenir lloc la primera ocasió de perill per als visitants, on Salvador va xutar des de fora de l’àrea a la creueta.

Dels següents vuit minuts van destacar dues jugades dels locals abans que arribés el gol. La primera va ser de Valera, que com és de costum, va marxar de tres jugadors per la seva banda, però la centrada va anar directament fora. A continuació l’ocasió va ser per a Bover, que després de rebre una passada de Bundu a la frontal de l’àrea, va enviar l’esfèric per sobre de la porteria de Fernández. L’FC Andorra i l’estadi, tot i la poca gent, imposaven, ocasionant que els aragonesos erressin en la sortida de pilota, afavorint així el joc dels tricolor.

En una d’aquestes, al minut 17, va arribar el primer i únic gol del duel, obra de Bakis. Després d’una jugada llarga dels seus, Molina va intentar un xut des de la frontal que el porter visitant va refusar malament deixant l’esfèric just a l’àrea petita. Bakis, molt atent, la va anar a buscar i la va rematar directament de cap per enviar-la al fons de la xarxa i avançar els del Principat al marcador.

La resta dels primers 45 minuts va ser un monòleg dels tricolor, almenys pel que fa a la possessió. Tot i això, veient-se superat pel joc i al lluminós, el Huesca va intentar recuperar sensacions. I quasi ho va aconseguir. A menys de 10 minuts per acabar la primera meitat, els visitants van lligar una bona jugada que Pastor es va veure obligat a rebutjar a córner per evitar el gol, acció que va ser succeïda per un parell de córners més.

Al segon temps, els de Cuco Ziganda van sortir encara amb més empenta, fet que va ocasionar els pitjors instants dels de Sarabia, sobretot amb errades en la sortida de pilota.

Els del Principat es van refer ràpidament, i van tornar a imposar el seu estil, dominant molt la pilota i mastegant molt -potser inclús massa- les jugades. Tot i els canvis, molt més ofensius per als aragonesos que per als locals, el matx no va gaudir d’ocasions clares per a cap dels conjunts, sent el més destacat l’expulsió al minut 78 de Salvador. Com si d’uns experts en la categoria es tractés, l’FC Andorra va adormir l’esfèric durant la resta del partit, a l’espera d’arribar al minut 90. Finalment, els res punts es van quedar al Principat. Tres punts que els permeten continuar somiant, fins i tot, amb el play-off.

 

- les claus -

  • Posició: el bon posicionament en tot moment de l’equip de Sarabia va permetre crear ocasions i evitar atacs dels rivals.
  • Defensa: la línia defensiva va tornar a fer mèrits. La dupla Mármol-Pastor, i Alti i Pampín als laterals, sembla funcionar molt bé.
  • Superioritat: els tricolor van ser molt superiors en molts aspectes i instants del matx, deixant sense gaires opcions a l’SD Huesca.
  • Sense nervis: el conjunt del Principat no es va mostrar nerviós en cap moment, ni en la pressió dels locals ni amb el resultat a favor.

 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT