PUBLICITAT

Petició de 2 anys de pena per venda i possessió de coca

  • El telèfon mòbil de l'acusat tenia un moviment de 4.000 trucades en dos mesos
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els passadissos de la Batllia Foto: TONY LARA

El Tribunal de Corts va jutjar ahir a un home acusat de possessió i venda de cocaïna, en aquest darrer cas en una zona pròxima a un local nocturn d'Andorra la Vella. L'home va ser interceptat per la Policia l'agost del 2009 amb set paperines de la substància il·legal (corresponents a 4,2 grams).

L'acusat va reconèixer ahir que havia adquirit la cocaïna per un valor de 400 euros, però va assegurar que era per a dues noies que li havien demanat dins del local. L'home va assegurar que mai havia venut cocaïna i que en aquella ocasió hagués tornat els diners a la persona que li va vendre prèviament, ja que no volia fer negoci.

Però el detall de les seves dues línies de telèfon mòbil van ser utilitzades com a prova per part del Ministeri Fiscal per mostrar que l'home mantenia un tracte habitual amb el món de la droga. Els moviments dels seus telèfons ascendien fins a les 4.000 trucades, tan rebudes com efectuades, en només dos mesos. Part d'aquestes s'havien fet a persones que la Policia relaciona amb la venda i possessió de substàncies il·legals. També hi havia trucades realitzades des de cabines telefòniques, un dels mètodes dels venedors per tal de no ser interceptats, tal i com va exposar durant la vista l'agent que va efectuar el control d'aquest moviment telefònic.

El fet que l'home s'hagués quedat sense feina poques setmanes abans també va ser considerat una prova dels fets per part del Ministeri Fiscal, mentre que l'home va assegurar que no necessitava diners perquè havia cobrat una liquidació de prop de 2.000 euros.

La fiscalia va demanar una pena de dos anys de presó, part condicional, una multa de 1.200 euros i l'expulsió de 10 anys del Principat. La defensa, per la seva part, va considerar que els fets són constitutius d'un delicte de cessió i possessió de droga, no de venda. Va demanar un any de presó, la part ferma que ja ha complert, i una multa de 600 euros.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT