PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Com funciona el partit socialdemòcrata després del 2A

Han analitzat al Comité directiu els resultats i esperen per poder fer la renovació efectiva

Per Zaida Borrell

| P.B.

Pere Baró, quart a les passades llistes electorals ens ha parlat de com està passant el Partit Socialdemòcrata aquestes setmanes després dels durs resultats que van rebre per part de la ciutadania a les eleccions generals.

Assegura que els primers dies, van servir per a reflexionar de forma personal i conjuntament amb els companys i companyes de Partit. Van efectuar el Comitè Directiu on van analitzar el missatge que donen els electors. Volen fer del PS – encara més- un partit amb cares menys visibles actualment, però amb gent consagrada i amb experiència com poden ser el Gerard, la Judith o la Susanna. Durant les properes setmanes tenen projeccions a diverses velocitats. En primer lloc, es trobaran els companys i companyes de l’executiva per començar a preparar el congrés del mes de maig vinent, i començar a preparar juntament amb les companyes Judith Salazar i Susanna Vela l’activitat parlamentària almenys pel que fa a les primeres setmanes. A partir d’aquí i després del congrés continuaran treballant per fer propostes per a millorar la qualitat de vida de la ciutadania – que és el que els demanen, i més en una casuística, com l’actual, i el partit continuarà treballant amb tots els companys i companyes liderats per aquesta nova executiva i comitè directiu.

Després d’analitzar les causes dels resultats obtinguts, han volgut revisar al comitè directiu els resultats i escolten a la ciutadania i aquestes ganes de renovació que faran efectiva el pròxim 20 de maig. Saben també que la majoria absoluta de DA, és una majoria falsejada pel sistema electoral, ja que si sumen els vots, la ciutadania ha demanat el canvi. El que potser no han acabat de saber fer, és capitalitzar el vot del Canvi, que s’ha vist dividit juntament amb el partit, en dues altres formacions polítiques com són Concòrdia i Andorra Endavant. Afortunadament, el Partit Socialdemòcrata, segons Baró, compta amb uns òrgans de participació molt actius i tot és decideix democràticament. El conjunt d’afiliats i afiliades, tenen el dret a poder fer una llista per l’executiva, i presentar-se al Comitè Directiu. A partir d’aquí, diu que ell estarà on el seus companys li demanin. Ell no postularà ara mateix com a president, principalment, perquè creu que li ve un gran repte com és el de Conseller General, i es vol centrar a aprendre i a fer bé la seva tasca com a Parlamentari.

Ara mateix, es centren en el congrés del 20 de maig, i en l’inici d’aquesta legislatura que hi ha molta feina a fer. Cal mirar al futur, de moment no es plantegen agafar de nou a Roger Padreny i Rosa Gili. El Partit Socialdemòcrata no és un partit que no tingui nous afiliats. Al contrari, tenen molta gent que està interessada i que va amb ells, ja sigui com afiliat, com a simpatitzant, o simplement com a col·laborador.

Encara han d’acabar de definir la seva activitat parlamentària amb les companyes, i amb el partit, però la seva oposició serà la mateixa que fins ara. Aportant propostes pels problemes del país, i si hi ha mà estesa per part de Govern, doncs treballant tots plegats: Govern, majoria i grups de l’oposició. El problema de la darrera legislatura va ser el tancament al diàleg per part de la majoria en temes cabdals com ara l’habitatge. 

Pere Baró té la gran sort que el seu entorn el coneix, sap com és i el que li agrada la política i Andorra. El que està clar, és que la seva família i amics sempre estan amb ell i ara com a Conseller General, sap que els tindrà al seu costat. Els hi agraeix el suport que li han donat en campanya, a les eleccions i després de les eleccions.

El PS és un projecte d’equip liderat no per una persona, sinó per un equip, en aquest cas encapçalat per una Presidència, que serà votada i aprovada pel Congrés, juntament amb altres càrrecs. No tenen cap nom al cap, però el que cal és un equip renovat, però també amb gent més experimentada.

Pel que fa a l’acusació d’Emili Campos opina que està en el seu dret com a ciutadà Andorrà, en voler impugnar el vot judicial – Així ho recull la nostra constitució-. Personalment, creu que és molt perillós posar en dubte el resultat de les eleccions. Per part seva, els resultats són els que són i no els posa en dubte. A partir d’aquí si cal o no modificar la llei, o el protocol, es veurà en aquesta legislatura si s’escau. Però els resultats són els que són, i ell els accepta i treballa per a millorar els seus.

Aquesta és la visió de Pere Baró i del partit socialdemòcrata després de les eleccions generals i territorials del passat 2 d’abril.

PUBLICITAT
PUBLICITAT