PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El bus d’Ordino a Arcalís incrementa els usuaris

El servei gratuït ha augmentat un 230% respecte l’any anterior

Per El Periòdic

El servei de bus gratuït entre Ordino i Arcalís.
El servei de bus gratuït entre Ordino i Arcalís. | Comú d\'Ordino

El servei d’autobús gratuït entre Ordino a l’estació d’Ordino Arcalís ha incrementat aquest darrer any el nombre de passatgers un 230%. Segons les dades facilitades per la companyia de transport, un total 3.575 passatgers haurien fet ús del Freebus, un servei cofinançat per Secnoa i el Comú d’Ordino, en funcionament entre els mesos de desembre i març. 

Es tracta del segon any consecutiu que es posa en marxa aquesta línia circular durant la temporada, amb una valoració molt positiva, si es té en compte que la temporada passada es van registrar 1.085 usuaris.

En aquest balanç de la temporada també s’inclou el càlcul de l’estalvi d’emissions de CO2, estimat en 8,6 tomes, gràcies a la disminució de vehicles particulars que es desplacen a l’estació.

Aquest és un dels aspectes que ha generat més satisfacció a la corporació pel compliment i alineament amb la política d’Objectius de Desenvolupament Sostenible i Agenda 2030 amb els 11 objectius (ciutats i comunitats sostenibles) i 13 (Acció pel clima).
L’èxit obtingut garanteix la continuïtat del servei que fomenta el transport sostenible  en el marc de la reserva de la biosfera. L’usuari ha valorat amb un 8,4 la qualitat del servei ofert. 

També destaquen les altres dues línies de transport gratuït fins a Arcalís, provinents de la parròquia d’Andorra la Vella i del Pas de la Casa, en les que també hi ha hagut un increment en la freqüentació respecte a l’any passat. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT