PUBLICITAT

Andorra la Vella

L’esquí alpí tanca la temporada amb bons resultats i fites històriques

Verdú participa en unes Finals, Esteve assoleix el seu millor rànquing i Moreno celebra el primer curs en Copa del Món

Per Pol Forcada Quevedo

Joan Verdú, Martí Alfonso, Àxel Esteve i Roger Vidosa, ahir.
Joan Verdú, Martí Alfonso, Àxel Esteve i Roger Vidosa, ahir. | P.F.Q.

La tercera planta de l’edifici Crèdit Centre de Crèdit Andorrà va acollir ahir al matí la roda de premsa per fer el balanç de la temporada 2022-23 de la secció d’esquí alpí de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE), una temporada que, segons el director de l’Àrea de Negoci Bancari Andorra de Crèdit Andorrà, Martí Alfonso, ha estat molt bona: «S’han sumat algunes fites esportives, alguna d’elles fent història», com és el cas de Joan Verdú en participar a unes finals de la Copa del Món. L’acte va comptar, doncs, amb Alfonso, el mateix Verdú, Àxel Esteve, Cande Moreno –per videoconferència-, i el director de la secció alpí de la FAE, Roger Vidosa.

El primer esquiador a fer un balanç personal va ser Verdú, qui primer de tot va recordar que «ha estat un curs exigent», però que posa punt final amb una valoració molt bona, «molt content i satisfet». Pel que fa al desenvolupament de la temporada, l’andorrà va esmentar que «no va començar com esperàvem, amb dos zeros en les dues primeres carreres», fet que el va fer trobar a ell i el seu equip «en una situació que no era la ideal». Ja a partir de la tercera «vam fer un canvi espectacular i vam assolir molt bons resultats», com va ser el cas d’Alta Badia «on vaig fer unes segones mànegues espectaculars», fet que li va permetre continuar encadenant bones posicions fins a classificar-se per a les Finals. En aquest sentit, va assenyalar que tancar l’any d’aquesta manera, «a casa, amb tot el país animant i amb la cursa que vaig fer va ser molt guai».

El millor esquiador del país és conscient que encara resten coses per millorar i corregir, com és el cas de les sortides de pista, que treballarà durant l’estiu, i va reconèixer que «he de ser més intel·ligent» en alguns moments de la competició, «sobretot en les primeres mànegues». Tot i això, ha acabat 19è al rànquing, i «el nivell mostrat ha estat brutal». Pel que fa a la seva participació en el supergegant, va esmentar que és una disciplina que vol tenir present de cara els pròxims anys, fins al punt de, fins i tot, pensar a fer la seva primera Copa del Món.

En la seva darrera intervenció, l’andorrà va anunciar que a banda de repetir la pretemporada a Nova Zelanda, l’equip tècnic que l’acompanya serà el mateix, ja que «estic molt content i molt a gust. Això és un projecte a llarg termini i els vull al meu voltant perquè estan fent molt bona feina».

Per la seva part, Esteve va titllar la seva temporada «amb alguns entrebancs a causa de molèsties físiques al maluc que em van impedir tenir continuïtat». La solució va passar per fer tres infiltracions a mitjans de curs, que van permetre a l’andorrà «esquiar pràcticament sense mal», i espera que li permetin encarar la temporada vinent «amb la mateixa línia per sobretot fer-me més fort en Copes d’Europa i si puc fer algunes Copes del Món millor». Amb tot, l’esquiador ha fet el millor rànquing que ha assolit mai, finalitzant 117è, classificant-se, a més, pels Mundials de Courchevel.

D’altra banda, Moreno, que va fer acte de presència mitjançant un vídeo, va explicar que el curs de velocitat «ha estat molt positiu», i va fer esment a què «ha estat la primera temporada que he pogut fer sencera sense cap molèstia ni interrupció a causa del dolor d’esquena». «Això m’ha permès estar sempre en les millors condicions», va afegir. L’andorrana va destacar també que ha disputat tot el circuit en Copa del Món, «un fet necessari per al meu esquí». «Penso que m’he adaptat molt bé», va comentar, «en les disciplines de velocitat es necessita molta experiència i si mirem les noies que guanyen, porten mínim cinc o sis anys al circuit», recordant que va acabar les Finals de la Copa d’Europa amb un top10 i un top15. «Hem fet un bon pas i anem en la bona direcció, i de cara la temporada vinent arribaré molt més preparada i penso que podré assolir millors resultats», va finalitzar Moreno.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT