PUBLICITAT

Un -3,5% de matriculacions de vehicles al primer trimestre de l’any

També s’han facilitat les dades de matriculacions de vehicles per tipus d’energia

Per Alex Montero

| Departament d\'Estadística

Durant el mes de març, un total de 371 vehicles han sigut matriculats. Una variació negativa del 10,4% respecte al mateix mes de l’any anterior, on destaquen els grups de «camions i motocicletes» amb un +44,4%. Per contra, els grups que s’han mantingut dins d’aquesta variació negativa són «altres», amb el -92,3%; «motocicletes i ciclomotors», -24,1%; i «turismes», amb el -6,1%. 

Primer trimestre de 2023 / Seguint aquesta línia, durant el primer trimestre el total de matriculacions han pujat fins a les 993, un -3,5% en comparació al mateix període anterior, on es van matricular 1.029 vehicles. «Camions i camionetes» es mantenen en la variació positiva de deu unitats i +14,5%, mentre que a l’altre costat de la balança s’hi troben «turismes», amb -21 unitats i -2,9%; «altres», -19 unitats i -45,2%; «motocicletes i ciclomotors», de -6 unitats i -3,1%. 

Últims dotze mesos / Les matriculacions durant els darrers dotze mesos pugen fins a les 4.590, el que representa una variació percentual positiva del 2,8% respecte al mateix període anterior, en què es van matricular 4.467 vehicles. Pel que fa a les variacions positives, es continuen mantenint «camions i camionetes», amb un +21,2% i se sumen «motocicletes i ciclomotors», amb el +12,2%, i «altres», amb un +6,5%. Per contra, «turismes» presenta una variació negativa, amb un -2%. 

Matriculació de vehicles per tipus d’energia / Durant aquest mes, els grups que han mantingut variacions negatives són «gasoil», amb el -32,9%; i «gasolina», amb un -21,2%. Pel que fa als vehicles elèctrics 100%, se n’han matriculat dotze, dotze menys que el mateix mes del passat any. Quant als vehicles híbrids, la xifra puja a 101, un total de 53 menys que el 2022. Finalment, els vehicles carburants se situen en quatre, quatre menys que al març de l’any passat. 

Pel que fa al primer trimestre, destaca l’augment de matriculacions en els vehicles «híbrid gasolina no endollable», «híbrid gasoil no endollable», i en els «híbrid gasolina endollable». El  mateix succeïx  amb els darrers dotze mesos, sumant-se també els vehicles «elèctrics 100%».

Dades ajustades / Pel que fa a aquestes, i un cop eliminades les variacions causades pels efectes del calendari i del període de l’any en què ens trobem, es mostra una tendència mensual a la baixa en els darrers tres mesos, situant-se aquest mes de març en un -0,9%.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT