PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Retorn de les falles valencianes de la mà de Fallers pel Món

Les entrades es poden recollir gratuïtament a l’Oficina de Turisme

Per El Periòdic

Cartell promocional de les Falles de València a Andorra la Vella.
Cartell promocional de les Falles de València a Andorra la Vella. | Comú d’Andorra la Vella

La festa de les Falles de València tornen aquest cap de setmana a Andorra la Vella. L’entitat Fallers pel Món, que cada any trasllada la festa fora de la Comunitat Valenciana, novament ha escollit la parròquia per a celebrar el seu desè aniversari.

El motiu pel qual l’entitat va decidir tornar al Principat és perquè l’experiència que van viure l’any 2019, va ser l’edició amb més repercussió i més multitudinària que ha viscut Fallers pel Món en els deu anys que porten de trobades. Tal com es va fer en la trobada de fa quatre anys, es dissenyarà un monument faller, fet a mida per a Andorra la Vella.

L’obra, creada per l’artista faller, Pepe Benavent inclourà elements identificatius de la parròquia i amb un punt de sàtira, tret característic d’aquesta tradició valenciana. La falla es cremarà aquest diumenge a les 20.30 hores a l’aparcament del Parc Central.

Com a novetat, aquest any hi haurà un concurs de paelles obert a tothom a l’envelat del Parc Central, on un grup de mestres paellers valencians ensenyaran a cuinar aquest plat típic a tots els participants. Les inscripcions per participar-hi han de formalitzar el dia 14 a les 13 hores al recinte de l’activitat. Totes les paelles preparades participaran en el Concurs de Paelles que es farà el mateix divendres 14 a les 18.30 hores.

Pel que fa al dissabte, es farà una crida des del balcó de la Casa Comuna a dos quarts de dotze del matí, seguida de l’actuació dels castellers d’Andorra.

Al migdia hi haurà una fideuà popular a l’aparcament del Parc Central i posteriorment arrencarà la cercavila d’ofrena floral.
La jornada del diumenge arrencarà a les nou del matí amb la ‘despertà’ seguida de la tradicional desfilada de Moros i Cristians. A les dues del migdia se celebrarà la ‘mascletà’ i a dos quarts de tres es farà la paella popular.

A les 20.30 hores hi haurà la crema de la Falla l’Estoreta i de la falla gran, en una cerimònia en la que formaran part quatre xarangues amb una setantena de músics. Tots els actes són oberts al públic i gratuïts, però cal un tiquet que es pot recollir a l’Oficina de Turisme. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT