PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La salut mental i el ChatGPT, a l’Aula d’Estiu 2023

Els cursos estan dirigits a estudiants i personal universitari

Per El Periòdic

Imatge d'arxiu de la UdA
Imatge d'arxiu de la UdA | EL PERIÒDIC

La segona quinzena del mes de juny tindrà lloc la setena edició de l’Aula d’Estiu a la Universitat d’Andorra. Es tracta de cursos d’estiu que estan dirigits a estudiants i personal de la universitat, tot i que també hi pot assistir el públic en general. La iniciativa compta amb cinc propostes que abordaran temes com la ciberseguretat i la irrupció del ChatGPT, la salut mental, la grafologia o l’accessibilitat. Genís Roca, expert en transformació digital, serà l’encarregat d’impartir el darrer seminari, que porta per títol “Tecnologia i educació. On som i cap on anem?”.

Aquest any, l’Aula d’Estiu començarà els dies 19 i 22 de juny amb una formació centrada en l’atenció als estudiants amb problemes de salut mental. Aquest seminari l’impartiran l’Hugo Rovira de Saralegui i Mar Batet, i tindrà una durada de quatre hores. Detallaran les barreres i els hàndicaps que dificulten l’aprenentatge, abordaran casos i supòsits i també donaran recomanacions per a poder millorar.

El 20 de juny, entre les 15.00 i les 18.00 hores, la grafòloga i grafoterapeuta Montse Perelló, presentaran la proposta “La grafologia: una eina per conèixer-te. Digues-me com escrius i et diré com ets”.

Sis dies més tard, el 26 de juny, de 15.00 a 17.00 hores tindrà lloc un seminari sobre ciberseguretat i intel·ligència artificial, que posarà èmfasi en les funcions i característiques del model de llenguatge natural avançat ChatGPT. Aquesta formació la durà a terme l’Eduardo López, advocat i consultor de protecció de dades, ciberseguretat i compliance.

La quarta formació que s’impartirà servirà per aprendre a fer accessibles digitalment documents de text i presentacions, per a poder aconseguir un aprenentatge inclusiu. Aquesta tindrà lloc els dies 27 i 28 de juny de 15.00 a 17.00 hores i és l’únic seminari que s’oferirà híbrid, en línia i presencial, a càrrec de José María Fernández, expert en tecnologies accessibles.

Per acabar, l’última proposta s’impartirà el 29 de juny de 15.00 a 17.00 hores per Genís Roca, especialista en processos de transformació empresarial i social, desenvolupament de negoci i cultura digital. La finalitat d’aquesta sessió serà oferir una perspectiva sobre la relació entre la tecnologia i l’educació i proposar eines i mètodes per a la gestió de la transformació digital a les institucions educatives. H

PUBLICITAT
PUBLICITAT