PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Setmana Santa es tanca amb un 65% d’ocupació al Principat

10 dies abans del període vacacional es van anul·lar reserves a causa de l’estat de la neu

Per El Periòdic

Persones passejant per l’avinguda Carlemany durant les vacances de Setmana Santa.
Persones passejant per l’avinguda Carlemany durant les vacances de Setmana Santa. | A.M.

«Durant la Setmana Santa hi ha hagut una ocupació d’entre el 65 i el 75%», va explicar el president de l’Associació d’Empreses d’Allotjaments (AEAT), Àlex Ruiz. El president va afegir que és un percentatge molt bo «tenint en compte que la Setmana Santa ha caigut molt tard», en comparació amb altres anys que era a finals de març.

Ruiz va confirmar que 10 dies abans de Setmana Santa van rebre moltes cancel·lacions arran de la Copa del Món que es va celebrar a Andorra i que veiessin com estaven les pistes. Però, també va afirmar que «uns dies abans d’aquest període vacacional van recuperar reserves», eren famílies que volien venir a fer turisme i oci al país, però no a esquiar. 

El president de l’AEAT també va fer una valoració sobre la temporada d’esquí 2022-2023 i va comentar que «ha estat una temporada realment fantàstica, qualificada amb matrícula d’honor». 

Pel que fa a l’allotjament a les diferents parròquies, Ruiz va comentar que «ha estat a totes per igual». I respecte a la nacionalitat de les persones que s’han allotjat en aquests apartaments turístics han estat espanyols, francesos i portuguesos. 

64.691 vehicles entren al país/ El departament de Mobilitat del Ministeri de Territori i Habitatge va informar que durant el període festiu de Setmana Santa, entre el dijous 6 d’abril i el dilluns 10 d’abril, s’ha registrat l’entrada a Andorra de 64.691 vehicles a través dels dos punts fronterers, un 12% més del previst inicialment i un 1% menys que el mateix període festiu del 2022. 

La frontera hispanoandorrana ha tingut el volum més important de trànsit, amb una entrada total de 41.635 vehicles, mentre que a la frontera amb França se n’han comptabilitzat 23.056. 

Un total de 64.691 vehicles han entrat al país durant el període festiu de Pasqua.

Per dies, al pas fronterer del sud, el dia de més trànsit ha estat el dijous amb 9.508 vehicles, seguit del dissabte amb 8.622, del divendres amb 8.617, del dilluns amb 8.256 entrades, i finalment, del diumenge, quan se’n van registrar 6.632. A la frontera del Pas de la Casa, el dia més destacat d’accés al Principat ha estat el diumenge amb 5.812 vehicles, seguit del divendres amb 4.618 vehicles registrats, el dissabte 4.514, del dilluns amb 4.263, i finalment, el dijous amb 3.849 vehicles. 

Naturland fa ple per Setmana Santa/ Naturland ha tornat a fer el ple durant el pont de Setmana Santa amb un 7% més de visitants respecte a l’any passat. Supera així el miler de visitants diaris que el Centre d’Activitats Outdoor lauredià s’havia marcat com a objectiu per aquests dies festius. La novetat d’aquest any, el forestline, l’única tirolina de corbes d’Andorra.

PUBLICITAT
PUBLICITAT