PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Mirar cap a dalt

Els resultats assolits pels tricolor en els darrers matxs i el calendari que els resta permet creure en arribar a play-off

Per Pol Forcada Quevedo

Valera va tornar a ser un dels més incisius del conjunt del Principat.
Valera va tornar a ser un dels més incisius del conjunt del Principat. | @FCANDORRA

«Era un partit per tornar a demostrar», va assenyalar Eder Sarabia en la roda de premsa posterior al matx de dilluns a Mendizorrotza contra l’Alavés. «Que estem bé i estem convençuts», va afegir el tècnic. I així va ser. Un valuós i meritós empat a zero dels tricolor contra un dels clars candidats a l’ascens directe a primera divisió.

«Hem fet un gran matx contra un gran equip», va esmentar Sarabia recordant que els bascs són un dels conjunts situats a la part alta de la classificació. «Cal posar les coses en context, veure el que és l’Alavés i el que és l’FC Andorra, acabem d’arribar», va explicar el tècnic, «i demostrar el que hem fet és molt important». En aquest sentit, l’entrenador va destacar l’actuació dels seus jugadors, sobretot a la primera part, on amb «un control bastant gran» i ocasions com la de Mika o la de Valera, quasi es van poder posar per davant al marcador. La segona meitat, però, ja molt més igualada, «ens ha costat una mica», va comentar, amb algunes «imprecisions i pèrdues».

Entrenador FC Andorra, Eder Sarabia: «Cal posar les coses en context, veure el que és l’Alavés i el que és l’FC Andorra, i demostrar el que hem fet és important»

Tot i això, l’entrenador va fer esmena als darrers 15 minuts dels del Principat, quan es van tornar a mostrar molt contundents i amb arribades constants a l’àrea rival. Així, Sarabia va comentar que van sortir als segons 45 minuts amb la intenció de no ser tan verticals com en la primera meitat, per intentar mantenir la pilota en camp contrari i buscar les debilitats dels bascs.

Amb tot, l’empat representa «un pas més en el creixement» dels tricolor, i «en demostrar que ho estem fent molt bé». En relació amb això, cal destacar la dinàmica dels darrers partits de l’FC Andorra, on «hem demostrat que estem preparats per a tot». En afegit, és també un pas més per aconseguir la salvació i, per què no, mirar encara cap a dalt. I és que, en l’actualitat, el conjunt andorrà és l’onzè classificat amb 39 punts, quatre per sobre el Racing de Santander, que marca la darrera posició per sobre el descens, i a vuit d’entrar a play-off.

El canvi per arribar fins aquest punt, va comentar Sarabia, és «el pas de maduresa col·lectiu i individual que necessitava aquest equip». I va recordar que compta amb una plantilla mot jove que no ha jugat a la categoria i que dins aquest «procés necessari, van fent les passes de creixement en petits detalls».

Cal destacar que en aquesta jornada, que van tancar els del Principat dilluns, només un (FC Cartagena) dels sis primers classificats va aconseguir la victòria, ara amb 53 punts i en sisè lloc, i el calendari que resta als de Sarabia permet, a simple vista, pensar que poden arribar a superar-los. Així, només dos dels sis matxs seran amb equips millor classificats que els andorrans.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT