PUBLICITAT

Un punt tranquil

Un partit sense grans emocions contra l’Alavés permet a l’FC Andorra sortir viu de Mendizorroza

Per Joan Jiménez

Corner del partit d’ahir entre l’FC Andorra i l’Alavés.
Corner del partit d’ahir entre l’FC Andorra i l’Alavés. | @FCAndorra

Empat a zero ahir a Mendizorroza per part del conjunt d’Eder Sarabia davant d’un històric com l’Alavés. El partit va estar caracteritzat per l’absència de ganes que van demostrar els dos equips d’arriscar a l’hora de xutar a la porteria contrària, després d’una primera meitat on existia una igualació de forces, i una segona on l’FC Andorra va haver de donar una passa enrere per tal de suportar millor la pressió d’un Alavés que, tot i anar més a l’atac, no oferia grans ocasions de gol. Aquest empat és d’un mèrit especial pels tricolor, ja que surten vius de l’estadi d’un històric de la categoria que es posiciona com a candidat per l’ascens directe i amb molta més experiència que els del Pirineu. L’FC Andorra aconsegueix un molt valuós punt que permet continuar ampliant la diferència conforme la zona de descens, però no és suficient per començar a il·lusionar-se per una possible lluita pels Play-Off d’ascens a finals de temporada, situant-se a vuit punts del sisè classificat i en la posició 11.


La primera part començava amb molt de compte per part dels dos equips, ja que tant l’FC Andorra com l’Alavés coneixen la perillositat del seu rival. Els dos equips no volien prendre gaires riscos que els deixes exposats davant d’un possible contraatac del contrari. Els tricolor aplicaven una pressió alta al rival per tractar de provocar cert nerviosisme a les files del Alavés, tot i en atac realitzava una possessió molt horitzontal per tal de tenir la pilota controlada sense prendre riscos elevats, amb un 76% de possessió de la pilota. Al minut 16, un cop de cap amb perill de Carlos Martínez des del segon pal avisava posava en alerta a Sivera. Tot seguit, l’Alavés també provocava perill a l’àrea contrària a l’arribar Tenaglia a l’àrea al minut 24, però la defensa andorrana va poder allunyar la pilota de la seva porteria. Al 27 de la primera meitat, una falta enverinada d’un centre a l’àrea del FC Andorra i un poderós cop de cap de Mika Màrmol posava a prova els reflexes de Sivera, que aconseguia parar la pilota. Els tricolor intentaven aprofitar els contraatacs mitjançant la velocitat de Bundu, però no s’aconseguia arribar amb tant freqüència a l’àrea contrària com a Sarabia li hagués agradat. És així com arribem al minut 35, on l’àrbitre alleujava als del Principat, anul·lant un gol de Jason per fora de joc. Al 38, Sivera tornava a salvar al seu equip al parar un xut a boca de canó de Carlos Martínez, després de rebre un centre ras per l’esquerra. Durant aquesta primera meitat, l’Alavés havia anat desenvolupant un joc més aviat agressiu vers els tricolor, tot i que només es va ensenyar una targeta groga a Salva Sevilla de l’Alavés, i a Carlos Martínez per part dels andorrans.


La segona part va canviar una mica la dinàmica, però tampoc de forma exagerada. El domini passava a ser de l’Alavés, que aconseguia tancar a l’FC Andorra en la seva meitat de camp, però sense poder generar gran perill a la porteria de Nico Ratti. De les poques ocasions amb certa perillositat del conjunt basc, es destaquen l’escapada de López al minut 57 amb la parada de Ratti al primer pal, o l’un contra un que va aturar també el porter argentí contra De La Fuente. L’FC Andorra se’n va anar cap enrere i fent transicions molt llargues que permetien conservar més temps la pilota, però sense poder trepitjar l’àrea basca. A més, va existir certa polèmica per la caiguda d’un jugador de l’Alavés dintre de l’àrea andorrana que no va ser senyalitzada per l’àrbitre Ais Reig. Sota aquesta pressió gairebé inofensiva de l’Alavés, l’FC Andorra va assolir espantar una mica a Sivera, però el porter del conjunt basc va poder expulsar la pilota de la seva àrea al minut 72. Per part de la defensa andorrana, Altimira parava al minut 74 una de les últimes ocasions de veritable perill de l’Alavés. L’equip del Principat assolia uns alts nivells de possessió, però continuava sense poder sortir amb llibertat del seu propi camp. Els canvis, tot i ser ofensius per part dels dos equips, no van poder canviar la tònica del partit. Els tricolor van intentar fer uns últims esforços als darrers minuts del partit per a poder trepitjar l’àrea rival i marcar un gol als últims minuts, però ja no van poder amenaçar la porteria de Sivera.


Tot i això, l’FC Andorra aconsegueix sortir viu de Mendizorroza i continuar mantenint la fama de «matagegants» que s’ha anat guanyant a la categoria de plata per a fer patir als equips amb més història de LaLiga Smartbank. És probable que el Play-Off quedi molt lluny com per a poder atrevir-se a somiar. Però també està cada cop més allunyada la zona de descens, la qual queda a 10 punts després d’aquest empat a Euskadi.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT