PUBLICITAT

Escaldes Engordany

Pasqua i compres: les vendes es disparen

Quatre establiments del centre expliquen com ha anat la Setmana Santa

Per El Periòdic

L’Avinguda Carlemany durant aquests dies.
L’Avinguda Carlemany durant aquests dies. | El Periòdic

Tot i que les vacances de Setmana Santa són curtes són molts els treballadors i les famílies que les aprofiten per fer una escapada. En el cas dels andorrans aprofiten per escapar-se a algun lloc de calor i de platja. Però són molts els turistes dels països veïns, tant Espanya com França, que aprofiten els dies de festa per acabar de rematar la temporada d’hivern.
De fet, a espera que surtin dades oficials de Govern de com ha anat la Setmana Santa, el passat dimecres es va afirmar al Consell de Ministres que la previsió de turistes entre dijous i ahir eren de 58.000.

Els turistes francesos i espanyols que venen tenen dos destins clars: primerament l’esquí, i és per això que empreses com GrandValira, tot i que les pistes no estiguin en el millor estat per les altes temperatures, fins a finals de setmana no tanquin les seves portes, les quals intenten allargar l’hivern al màxim.

Aquests aprofiten per, quan acaben d’esquiar, fer un tomb pel centre d’Andorra la Vella i Escaldes i anar de compres.

Són molts els establiments que es preparen expressament per aquesta setmana sabent que és l’última de la temporada. De fet, un dels establiments del centre, ha afirmat que hi ha hagut molta afluència de gent durant la setmana, però que durant el cap de setmana la clientela va baixar. A més, va recalcar que es va necessitar reforçar els horaris durant tota la setmana. Cal destacar la persona encarregada de l’establiment del qual va afirmar que molt estoc que hi havia disponible es va acabar, i que les vendes van superar a les de l’any passat.

En el cas de la Llibreria Idees, situada a l’Illa Carlemany, la seva cap, Pamela Mendes ha afirmat que la temporada d’hivern en general ha sigut bona, amb una davallada de clients durant el mes de març, ja que no hi havia tants turistes per les altes temperatures i la falta de neu. Tot i així, Mendes ha afirmat que les vendes durant aquesta Setmana Santa van ser una mica superiors a les del 2022. I és que sent abril i tenint Sant Jordi a tocar, molts clients ja van a comprar llibres per ells mateixos, família, parella o amics.

Una altra de les botigues entrevistades ha sigut Brownie, de l’Illa Carlemany, que va obrir el passat juliol. Una de les treballadores, Sofia Micó, ha explicat que hi ha hagut molta venda, sobretot de clients d’Espanya i França, i ha afirmat que s’han quedat sense estoc.

Ha destacat que «nosaltres no podem comprar amb l’any passat, ja que vam obrir fa uns mesos, però en relació amb els últims mesos s’ha notat un augment d’afluència, com a Nadal».

L’última botiga és la J&M també a l’Illa, una botiga de telefonia i electrònica. Mariel, l’encarregada, ha afirmat que «hem tingut bones vendes aquesta Pasqua, tot i que hi ha hagut menys gent que a l’època de gran afluència com Nadal. Tot i així, les vendes de la Pasqua de l’any passat van ser molt semblants a les d’enguany, ha afirmat la treballadora».

Així doncs, podem concloure que les vendes durant la Pasqua són superiors a la dels mesos anteriors, com febrer i març, però no arriben als nivells de major afluència. A més, les vendes als establiments del centre del país augmenten any rere any d’ençà que va acabar la pandèmia, com hem pogut veure en els quatre establiments del centre.

PUBLICITAT
PUBLICITAT