PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Prop de 10.000 requeriments a la policia al llarg de 2022

Els mesos on el cos policial ha rebut més peticions són febrer, desembre i gener

Per El Periòdic

Agents de la policia cobrint un esdeveniment.
Agents de la policia cobrint un esdeveniment. | Cos de Policia

La Policia ha rebut prop de 10.000 requeriments al llarg del 2022. Concretament, segons es desprèn de la memòria feta pública aquesta setmana pel cos, han rebut fins a 9.709 trucades, la majoria de les quals han tingut lloc durant els mesos de la temporada d’esquí, però també durant l’agost. Precisament, el mes amb més requeriments es va produir al febrer amb 1.018, seguit del desembre amb 938 i finalment, al gener amb 933. A més distància se situen els mesos d’abril amb 842 i març amb 817. 

Si es desglossen les dades per ubicació, es pot determinar que el 52% dels requeriments s’han produït a les parròquies centrals, mentre que les trucades s’han anat diluint en allunyar-se geogràficament, tot i que a la vall d’orient les dades no decreixen amb tanta intensitat. En aquest punt, el cos policial va afirmar que «seria interessant creuar aquestes dades amb les de turisme per determinar quin és l’impacte d’aquest sector». 

Entrant al detall de les tipologies de requeriments més comunes, cal destacar, en primer lloc, la necessitat d’obrir un pis, circumstància que ha representat el 10% dels requeriments totals. En segona i tercera posició s’ha requerit els agents per situació d’alteració d’ordre públic i per queixes de sorolls, dues situacions que representen un 9% dels requeriments totals cadascuna. La llista es completa amb requeriments per violència de gènere amb un 7%; infraccions d’ordre públic i convivència ciutadana amb un 4%; problemes civils o comercials amb un altre 4%; accidents de circulació amb ferits amb un 3%, i accidents de circulació amb danys materials amb un 3%.
 
Trasllat de presos / Al llarg de l’any els agents de la Policia també són requerits per encarregar-se del trasllat de presos entre el Centre Penitenciari i l’hospital, la Seu de la Justícia i la frontera, en funció de la necessitat. Això ha suposat la gestió d’un total de 772 presos traslladats durant l’any passat, dels quals 633 han estat encomanats pel Centre Penitenciari; 72 per la Batllia; 38 pel Tribunal de Corts, i 29 pel Tribunal Superior de Justícia.

PUBLICITAT
PUBLICITAT