PUBLICITAT

Escaldes Engordany

La valoració sobre el punt d’informació de la UE és bona

L’objectiu és resoldre els dubtes que poden tenir els empresaris

El punt d’informació sobre la UE es troba a la Cambra de Comerç.
El punt d’informació sobre la UE es troba a la Cambra de Comerç. | ANA

La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis i la Secretaria d’Estat d’Afers Europeus va iniciar el projecte a finals de gener un punt d’informació fix sobre l’acord d’associació que es negocia amb la UE. L’objectiu de l’acord és resoldre els dubtes dels empresaris, i més de deu ja n’han fet consultes durant aquest temps. La directora de l’ens, Pilar Escaler, va fer una valoració positiva i va afirmar que «se’n van amb una mica més de claredat del que vol dir un acord d’associació». Respecte a l’afluència d’empresaris, Escaler assegura que «és una bona dada» i considera que «a mesura que vagin avançant les negociacions, tindrem més preguntes».

La directora de la Cambra explica que «moltes vegades els empresaris que volen assessorament no venen amb una pregunta concreta sinó que la intenció és formar-se sobre l’estat de les negociacions, què es negocia, què és un acord d’associació, quina diferència hi ha amb la integració total, com s’integra l’acord duaner o què vol dir la lliure circulació de persones». Així doncs, volen saber que els afecta del que s’està negociant i què els pot arribar quan l’acord estigui tancat.

Així doncs, la voluntat és «mantenir aquest punt fins que es decideixi amb el Govern que ja no és necessari tot i que aquest moment arribarà quan es tanquin les negociacions. Respecte a l’ampliació del projecte si les demandes poden anar a l’alça, Escaler es mostra oberta a què hi hagi aquesta possibilitat, i recorda que «el servei es dona de la mà de la secretaria d’Estat d’Afers Europeus» i explica que «si es creu necessari que cal ampliar l’atenció als empresaris ho parlarem i s’ampliarà». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT